Kaj, ko tvojemu telesu primanjkuje Vitamina B?
Datum objave Nedelja, 05 Februar 2023

Kaj, ko tvojemu telesu primanjkuje Vitamina B?

Vitamin B se nanaša na več različnih vrst vitaminov, ki so skupaj znani kot vitamini B kompleksa. Vitamin B blagodejno vpliva na ustvarjanje in popravljanje DNK, pomaga telesu pri izdelavi rdečih krvničk in živčnih celic ter pomaga ohranjati zdrave lase, nohte in kožo.
V kompleksu vitaminov B je 8 vrst vitaminov: tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), pantotenska kislina (B5), piridoksin B6 , biotin (B7), folat (B9, znan tudi kot folna kislina) in kobalamin (B12). Da bi na preprost način pomagali svojemu telesu in dobili vse potrebne vitamine B, ti predstavljamo novo prehransko dopolnilo iz Kalček ponudbe, in sicer:  Vitamin B complex Premium BioLife.

Vsak od osmih vitaminov B igra pomembno vlogo v telesu. Vitamini B so topni v vodi in so potrebni za sprožitev kemičnih reakcij, ki podpirajo številne funkcije tvojega telesa. Na primer, celice uporabljajo vitamine B za ustvarjanje energije iz sladkorja, maščobnih kislin in drugih hranil. Brez vitaminov B kompleksa torej človeško telo ne bi moglo delovati. Pomanjkanje teh vitaminov B lahko sčasoma privede do različnih simptomov (če se pomanjkanje ne odpravi).
Ker je kompleks Vitaminov B sestavljen iz 8 različnih vitaminov, ima pomanjkanje vsakega od njih različne posledice za tvoje telo. Na primer, nekateri znaki, ki kažejo na pomanjkanje vitamina B6, so oslabljen imunski sistem, rane ali razpoke na tkivu, utrujenost in občutek razdražljivosti, po drugi strani pa pomanjkanje vitamina B9 spodbuja vnetja in otekline jezika, bledica in kratek dah. Če ne zaužiješ dovolj vitamina B12, se boš počutil-a šibko in brez energije, kar vodi tudi do vrtoglavice. 
Ker sta glavna krivca za pomanjkanje vitamina B neuravnotežena prehrana in čezmerno uživanje alkohola, ti Kalček priporoča, da z jemanjem prehranskega dopolnila, deluješ na obe komponenti. 
Za začetek poskrbi za vnos prehransko bogatih živil v svoje telo, kot so: meso, ribe, stročnice, oreščki, banane, krompir, listnata zelenjava in mlečni izdelki.

Se sprašuješ, zakaj bi se morali izogibati pitju alkohola? Alkohol spodbuja tvoje ledvice, da izločijo vitamine B iz tvojega sistema hitreje kot običajeno. Ker so vitamini B topni v vodi, telo nima dovolj časa, da bi jih porabilo, medtem ko so v telesu, zato se ti prezgodaj izgubijo. 
Pomembno je vedeti, da vsaka od teh stvari vpliva na vsakogar drugače in da, če opaziš katerega od zgornjih simptomov, moraš obiskati svojega zdravnika za nasvet, prilagojen tvoji situaciji.

Tvoja KALČEK ekipa

Sorodni izdelki
-15%
Vitamin B Complex Premium 60tbl BioLife
Brez mlekaBrez jajcBrez glutena
19,00 16,15 

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU