Iščeš izdelek, ki zmanjša neprijeten občutek lakote in bo podprl tvojo dieto?
Datum objave Sobota, 18 Februar 2023

Iščeš izdelek, ki zmanjša neprijeten občutek lakote in bo podprl tvojo dieto?

Uravnotežena prehrana in zmernost pri uživanju hrane sta ključnega pomena za zdrav življenski slog. Ne glede na to, ali smo nagnjeni k prigrizkom med obroki zaradi čustvenih razlogov ali preprosto čutimo željo zaradi lakote, lahko tisto, kar jemo, namesto izogibanja hrani uporabimo kot strategijo za podporo pri izgubi teže in dobrem počutju.

Izbira živil, ki naravno zavirajo apetit, lahko ublaži neredno prehranjevanje, nenadzorovano željo, napade lakote, nihanje razpoloženja in spremembe ravni energije. Poleg tega lahko uživanje hrane, ki je bogata s hranili in je gosta, spodbuja boljše zdravje in energijsko stabilnost. Čeprav je trg poln živil, ki ponujajo hranljivost, sitost, okus, lahko v naši ponudbi prehranskih dopolnil najdeš popoln odmerek povsem naravnih sestavin, ki zagotavljajo varne in učinkovite rezultate, govorimo pa o Kurkumi in črnem popru v steklenički! 
Že veš, da ima kurkuma številne različne koristi - od njene sposobnosti zmanjšanja vnetja do koristi za zdravje kože. Tista manj znana prednost, ki je ena najpomembnejših za tiste, ki so na dieti, je prispevek k zmanjševanju neprijetnega občutka lakote in spodbujanju hujšanja.


Po drugi strani pa je črni poper začimba s pikantnim vonjem in izrazitim okusom. Črni poper je mali čarovnik, ko gre za koristi za tvoje telo, od pomoči pri zmanjševanju vnetja in izboljšanju prebave do pospeševanja izgube teže in zmanjševanja napadov lakote.
Poleg boja proti lakoti, ki jo povzročajo nizkokalorične diete ali hitri programi hujšanja, piperin zmanjšuje tudi apetit z zaviranjem proizvodnje grelina (hormona lakote). To pomeni, da se bo tvoje telo kljub temu, da boš nasplošno zaužil manj hrane, še vedno počutil sito, ker po prebavi ostane manj prostora kot pred obroki z izvlečkom črnega popra visoke čistosti, ki mu je dodan neposredno —kar pomeni, da ni več prigrizkov med obroki! 

Kar zadeva hujšanje, domnevamo, da pogosto slišiš kakšne dobrobiti, ki so ‘’trdno’’ povezane s hujšanjem, na primer "paprika pospešuje metabolizem" ali "uživanje začinjene hrane pospešuje metabolizem". Ni nujno, da so te trditve napačne, a da bi igrali varno in vzeli sestavino, ki bo tvoj najboljši prijatelj pri izgubi odvečnih kilogramov, je tu zagotovo črni poper. Podpira hujšanje, saj ti pomaga absorbirati hranila, kar pomeni, da se boš hitreje počutil sito in ostal zadovoljen dlje časa.
Velika prednost črnega popra je njegov prispevek k uravnavanju ravni holesterola in krvnega sladkorja.  

Tvoja Kalček ekipa

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU