Imunost? LIMONA!
Datum objave Petek, 01 April 2022

Imunost? LIMONA!

Ali veš, kaj je majhno in rumeno, prisotno skoraj v vsakem domu in svežega ter rahlo kiselkastega okusa? Upamo, da tvoje misli niso potovale do nečesa..v nosu..ali nečesa, kar ni..LIMONA! O ja, prav imaš! Limona je kralj citrusov in skupaj bomo odkrivali njene lastnosti, namene in koristi, na koncu pa te čaka osvežilni recept, ki te bo zagotovo osvojil!

Limona prihaja iz cvetoče družine Rutaceae in raste na drevesih. Limonina drevesa so dobra za podnebje, ker fiksirajo ogljik v tleh, proizvajajo kisik, zagotavljajo habitat za prostoživeče živali in opraševalce ter zmanjšujejo odtok dragocene vode in zgornje plasti zemlje. Tako kot mnogi citrusi ima vsak del limone drugačno funkcijo! Njeno lubje je bogato z eteričnim oljem, sok lahko zaradi vznemirljivega vonja pripomore k boljšemu razpoloženju, vsebuje pa tudi vitamin B in precejšnjo količino vitamina C, mineralnih soli in kalija. Iz istega razloga ima zaščitno funkcijo, ko gre za imunost! Listi limone so bogati s spojinami limonena in terpena s pomirjevalnimi lastnostmi. To hrano lahko uporabljamo v vsem, od čiščenja in nege kože do hrane in pijače. Lahko imaš najljubši recept, ki vsebuje limono, ali močan spomin, povezan z njenim vonjem!

Ah, kaj pa fina in osvežilna krema iz tega živila bombastične hranilne vrednosti? Ja, ja .. Vemo .. Navdušenje je na nivoju! Nooo, izvoliš recept:

Sestavine:

Priprava: 

  1. Operi limono. Naribaj lupino in odcedi sok. Medtem pripravi lonec, v katerem zavri vodo.
  2. V drugi posodi razbij jajca in jih na kratko zmiksaj z električnim mešalnikom, samo da ne ostaneš na beljaku.
  3. V stekleno posodo daj naribano limonino lupinico, limonin sok in sladkor, premešaj in daj v lonec z rahlo vrelo vodo ter nežno premešaj (voda ne sme zavreti!). Ko se sladkor raztopi, dodaj jajca. Ne pozabi nenehno mešati!
  4. Ko se jajca dobro povežejo s stopljenim sladkorjem in sokom, nežno primešaj maslo. Krema je pripravljena po 20-30 minutah oziroma ko postane dovolj gosta, da pokrije zadnji del žlice.
  5. Če boš kremo uporabil še isti dan, na posodo, v katero jo boš dal, položi plastično folijo, saj se želiš izogniti nastanku skorje na površini. Če je ne uporabiš takoj, še vročo kremo prelij v sterilizirane kozarce, zapri in pusti, da se ohladi. Ko se ohladijo, jih daj v hladilnik, kjer jih lahko hraniš neodprte do 3 tedne.

Ta recept ti bo dal popolno limonino kremasto penečo, svilnato teksturo, ki jo lahko uporabiš kot nadev za mafine, rogljičke ali vaflje. Lahko jo namažeš celo na palačinke, bananin kruh ali svež kruh. Obstaja res veliko možnosti! Dober tek!

Tvoja Kalček ekipa
 

Sorodni izdelki
samoosebni prevzem
-15%
Jajca bio 6 kosov (M) Beci
Ekološko
2,55 2,17 
-15%
Eritritol bio 500g Garden
Ekološko
9,07 7,71 
samoosebni prevzem
-15%
Maslo iz sladke smetane bio 250g Dennree
Ekološko
4,86 4,13 
samoosebni prevzem
-15%
Limone bio kg
Ekološko
4,34 3,69 
500g
1kg
2kg

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU