Hujšanje to jesen je lahko lažje s kurkumo. Veš kako?
Datum objave Četrtek, 03 November 2022

Hujšanje to jesen je lahko lažje s kurkumo. Veš kako?

Hladni dnevi in prazniki, ki so pred nami, za večino od nas simbolizirajo okusne prigrizke in obilne obroke. Da bi se izognili nenadni izgubi kilogramov in vsemu, kar nosi nekaj kilogramov, pridobljenih med prazniki, začnite v svojo prehrano vključevati kurkumo. Glavna aktivna sestavina kurkume je kurkumin, ki ima močne protivnetne in antioksidativne lastnosti. Ena njegovih najbolj impresivnih prednosti je njegova sposobnost, da pomoga pri izgubi teže. Ljudje, ki želijo shujšati, se pogosto zatekajo k modnim dietam in prehranskim dopolnilom, vendar ni treba iti v te skrajnosti. Dodajanjem kurkume tvoji prehrani je preprost in učinkovit način za pospešitev tvojih prizadevanj za hujšanje. Se sprašuješ kako? Kurkuma je naravni topilec maščob, ker pomaga povečati termogenezo, ki je proces telesne proizvodnje toplote. Ko se termogeneza poveča, telo začne kuriti več kalorij, kar vodi do izgube teže. Obstaja veliko načinov, kako to začimbo vnesti v svoje telo, mi pa ti predstavljamo nekaj zelo zanimivih!


1. Rumenkasti čudež

Čaj s kurkumo je odličen način, da dobiš svojo dnevni odmerek te super začimbe. Za pripravo kurkuminega čaja dodaj žličko kurkume v skodelico vrele vode. Za dodaten okus lahko čaju dodaš tudi ingver, med in limono. Pij ga enkrat ali dvakrat na dan, da izkoristiš vse prednosti. V naši ponudbi najdeš različne kombinacije čajev, kot so čaj od kurkume Čaj kurkuma 'zlata' ingver,kardamom Sonnentor, ćaj mešanica cvetlični kurkumin čaj Sonnentor, čaj mešanica blag kurkumin čaj Sonnentor, pa tudi samo kurkumo, če želiš uživati v njenem polnem okusu!

2. Topel gorilnik

Za toplim gorilnikom se skriva napitek, ki si ga lahko privoščiš do dvakrat na dan. Poleg prefinjenega vonja je tu še blag okus, ki ga boš hitro vzljubil-a!

Sestavine:

Priprava:

  1. V manjši posodi segrevajte mleko na majhnem ognju dokler ne zavre. 
  2. Zmešaj kurkumo, ingver in med. 
  3. Mešaj, dokler se ne združi in segreje. 
  4. Nalij v skodelico in uživaj
  5. 3. Kombinacija 2 začimb za dvojno zgorevanje

Poleg dejstva, da imata tako kurkuma kot črni poper protivnetne in antioksidativne lastnosti, je kombinacija teh dveh začimb zelo dobra pri izgorevanju maščobnega tkiva. Se sprašuješ zakaj točno te dve začimbe? Samo uživanje kurkume skorajda ne prispeva k uresničevanju koristi ker se kurkumin težko absorbira v krvni obtok, zato se zanaša na metode za povečanje njegove biološke uporabnosti - potrebuje katalizator. Prav to je glavni razlog, zakaj je treba kurkumo jemati v kombinaciji s črnim poprom. Piperin, spojina, ki jo najdemo v črnem popru, pomaga povečati hitrost, pri kateri se kurkumin absorbira v telo. Z drugimi besedami, črni poper lahko poveča biološko uporabnost kurkumina za 2000%. Kombinacija je naravnost odlična - kurkumin v kurkumi preprečuje kopičenje maščob in pomaga pri izgorevanju maščob, piperin v črnem popru pa ima termogene lastnosti. V naši ponudbi lahko najdeš prehransko dopolnilo, ki je narejeno izključno iz teh dveh začimb, najdeš pa ga s klikom na Kurkuma + črni poper Premium BioLife.

4. Jesenski okusi skupaj

Pred teboj je lahek smoothie, ki vsebuje le nekaj enostavnih sestavin in je idealen za hitri zajtrk ali malico. Sledi sestavinam!

Sestavine:

Priprava:

  1. Dodaj vse v brender.
  2. Mešaj, dokler se ne združi.
  3.  Postrezi in uživaj!

Tvoja Kalček ekipa

Sorodni izdelki
-15%
Kurkuma mleta bio 150g Garden
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
4,80 4,08 
-15%
Napitek mandljev brez sladkorja bio 1L The Bridge
EkološkoBrez mlekaBrez jajcBrez glutena
3,17 2,69 
-15%
Čaj kurkuma 'zlata' ingver,kardamom bio 18g Sonnentor
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
4,64 3,94 
-15%
Čaj mešanica cvetlični kurkumin čaj bio 36g Sonnentor
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
4,64 3,94 
-15%
Čaj mešanica blag kurkumin čaj bio27g Sonnentor
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
4,61 3,92 
samoosebni prevzem
-15%
Ingver bio kg
Ekološko
9,99 8,49 
250g
500g
1kg
samoosebni prevzem
-15%
Ananas bio kg
Ekološko
7,59 6,45 
500g
1kg
2kg
samoosebni prevzem
-15%
Limone bio kg
Ekološko
4,34 3,69 
500g
1kg
2kg
samoosebni prevzem
-15%
Mango bio kg
Ekološko
15,68 13,33 
500g
1kg
2kg
-15%
Med cvetlični bio 250g Dennree
Ekološko
4,78 4,06 
-15%
Kurkuma 600mg+Črni poper 5mg Premium  60tbl BioLife
Brez mlekaBrez jajcBrez glutena
25,00 21,25 

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU