Čisti detox z napitkom iz cejlonskega cimeta
Datum objave Torek, 03 Maj 2022

Čisti detox z napitkom iz cejlonskega cimeta

Medtem ko je april mesec, ki govori: "Še imaš čas, prijatelj moj!", maja daje duševni knockout s tistim: "Kaj še čakaš?! Poletje je pred vrati in še vedno ne počneš ničesar??''. Resnica je, maj je tistih 5 do 12, da če želiš preživeti poletje v boljši FIT formi, kot si trenutno, lahko še nekaj narediš. Ne veš kako? Predstavljamo ti super detox napitek iz priljubljenega medu, limone in glavne sestavine – cejlonskega CIMETA!

Znano je, da med, limona in topla voda izboljšajo prebavo, očistijo telo toksinov in pomagajo pri izgubi teže. To je predvsem posledica bogatih vrednosti limon, ki ti pomagajo, da se dlje časa počutiš sit. Poleg tega mešanica limone, medu in vode učinkovito pomaga pri boljši razgradnji maščob. Cejlonski cimet po drugi strani pomaga izboljšati prebavo in pomaga uravnavati proizvodnjo inzulina in razgradnjo ogljikovih hidratov. Prav tako izboljša asimilacijo hranil iz hrane, ki jo zaužiješ, kar pomaga pri občutku sitosti in zmanjšanju občutka lakote ter ti tako pomaga pri izgubi teže.

Obstaja na stotine vrst cimeta, vendar se le 4 vrste uporabljajo v komercialne namene. Sem spadajo Cejlon, Cassia, Saigon in Korintje cimet. Cejlon in Cassia cimet najdeš v naši spletni trgovini. Se sprašuješ kakšna je razlika? Najpomembnejša razlika je v tem, da cejlonski cimet vsebuje majhno količino kumarina (0,004 %, kar je 250-krat manj kot Cassia). Zaradi tega podatka je ta vrsta cimeta priporočljiva za redno uporabo, pri uživanju cimeta Cassia pa je treba biti nekoliko bolj previden pri zaužiti količini. Poleg količine kumarina se ti dve vrsti cimeta razlikujeta po barvi in ​​okusu; Cejlon je rjave barve in sladkega okusa, medtem ko je Cassia rdečkasto temno rjave barve s pikantnim okusom. Poleg tega ima cejlonski cimet protivnetne, antioksidativne in protimikrobne učinke ter krepi delovanje antioksidativnih encimov. Te lastnosti pomenijo, da cejlonski cimet prispeva k imunskemu sistemu.

Spodaj ti predstavljamo preproste sestavine za eno skodelico super napitka:

• 1 čajna žlička cejlonskega mletega cimeta Garden
• Sok polovice limone
• 1 žlica cvetličnega meda Alce nero
• En kozarec tople vode

Priprava:

V kozarec daj cimet v prahu in dodajte limonin sok in med. Dobro premešaj, da dobiš pasto. Dodaj toplo vodo in vse dobro premešaj. Napitek pij vsako jutro na tešče (na prazen želodec).
 

Tvoja Kalček ekipa
 

Sorodni izdelki
Med cvetlični bio 400g Alce Nero
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
12,48 
Cimet cejlonski mleti bio 40g Garden
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
2,19 
Cimet cejlonski mleti bio 150g Garden
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
6,40 
samoosebni prevzem
Limone bio kg
Ekološko
4,34 
500g
1kg
2kg

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU