Večina ljudi je doživela le končni rezultat kakavovih zrn. Medtem ko uživamo v vaših najljubših čokoladnih slaščicah, se pogosto ne zavedamo, iz česa so narejeni vsi ti slastni prigrizki in kakšne so prednosti glavne sestavine – kakava. Kakavova zrna se proizvajajo s sušenjem kakavovih zrn, potem ko jih poberejo s kakavovega drevesa in zdrobijo na majhne koščke. Majhna velikost in intenziven čokoladni okus kakavovih zrn jim dajeta vzdevek »čokoladni koščki narave«. Zanimivo je, da čeprav so številne čokolade in čokoladne torte precej kalorične, je kakav sam po sebi znan po nizki vsebnosti kalorij, a druge sestavine naredijo te najljubše sladice visoko kalorične. Z majhnim številom kalorij so ta zrna zelo cenjena, saj zagotavljajo odličen vir železa, beljakovin, magnezija, kalija in vlaknin!
Zagotovo se sprašuješ, kako uporabiti to bogato živilo, hkrati pa ohraniti nizko kalorično vsebnost? Odgovorov je veliko, mi pa ti predstavljamo okusen veganski Choco Mousse brez glutena! Ta mousse je tako super čokoladen, po drugi strani pa tako bogat z beljakovinami, dobrimi ogljikovimi hidrati, zdravimi maščobami in vlakninami. In veš, kaj je še PREEEdobro? Ta mousse je veganski, ne vsebuje glutena ali rafiniranega sladkorja! Spodaj si oglej recept za 4 mousse v 125 ml posodi, če želiš več moussea - prilagodi sestavine!
Sestavine:
- 2 skodelici črnega fižola BIO Ecor
- 1/2 napitka ovseni BIO The bridge
- 3 žlice praženih lešnikov BIO Dennree
- 2 žlici ekstra deviškega kokosovega olja BIO Garden
- 3 - 4 žlice zdrobljenih kakavovih zrn BIO Garden
- 3 - 4 žlice javorjevega sirupa BIO Dennree
- ščepec himalajske soli Garden
- ½ čajne žličke mletega cejlonskega cimeta BIO Garden
- 1 čajna žlička limoninega soka
Priprava:
1. Črni fižol dobro operi in pusti v cedilu, da se čim bolje odcedi, da se izogneš okusu fižola.
2. Vse sestavine daj v mešalnik in mešaj, dokler ne nastane gosta zmes.
3. Mešanico daj v majhne posode in shrani v hladilniku.
Pred serviranjem dobro ohladi. Dober tek!