5 nasvetov kako uporabiti kavno usedlino
Datum objave Sreda, 09 Februar 2022

5 nasvetov kako uporabiti kavno usedlino

Veliko dobrega se začne s to eno skodelico kave; dobro jutro, dobro razpoloženje, najdaljši in najljubši pogovori ali celo najboljša pavza med službo. Toda ali si vedel, da lahko ena skodelica naredi še več? Tako je, in skrivnost je v moči njene usedline! Večina uporablja zelo grde razvade, ko gre za odlaganje uporabljene kavne usedline, kot je odlaganje v smeti. Spremeni svojo navado in ne končaj svoje izkušnje s kavo z zadnjim požirkom, ampak z uporabo nekaterih od naših 5 nasvetov, kako uporabiti to slavno usedlino!


1.    Nasvet: Naravni nevtralizator neprijetnih vonjav

Če ne želiš, da ima tvoja kava v nekem trenutku čuden okus, kot je aroma čebule, ki je bila predhodno dušena, ali celo kakšna začimba, zraven katere je bila postavljena na polico, vrečke in posode, v katerih je tvoja kava vedno hrani tesno zaprte. Ali veš zakaj? Kavna usedlina rada absorbira vse vonjave okoli sebe in ti jo lahko uporabiš kot naravno sredstvo za nevtralizacijo vseh teh neprijetnih vonjav!

• Kavno usedlino daj v kozarec, pokrij s čisto gazo in postavi v hladilnik ali zamrzovalnik, da nevtraliziraš močne vonjave.
• Kavno usedlino daj v najlon ali tanko nogavico, zaveži in dobil boš prenosni in naravni osvežilec zraka. Majhne žogice lahko pospravite v omaro, telovadno torbo, pod sedež avtomobila ali kamor koli drugje, kjer je potrebna dezodoracija.
• Kavna usedlina ti lahko odstrani tudi neprijetne vonjave iz rok, zato jo lahko hraniš ob umivalniku in si z njo drgneš roke po sekljanju čebule ali česna.


2.    Nasvet: Naravno sredstvo za prikrivanje prask na pohištvu

Ne glede na to, ali gre za igrive predšolske otroke ali živahne hišne ljubljenčke, bo leseno pohištvo vedno dobilo praske, ki se jih ne boš mogel znebiti kar tako. Dokler pa boš imel kavo, bo ta problem z lahkoto rešen!
Kavna usedlina vsebuje olja, s katerimi lahko na preprost in učinkovit način prekriješ praske na lesenem pohištvu, še posebej na temno obarvanem pohištvu! Ta trik je zelo preprost. Najprej narediš gosto pasto iz ostankov kave in vode, nato pa z vatirano palčko v prasko vtreš debelejšo plast paste. Pustiš stati 10 minut in nato obrišeš z bombažno krpo.

3.    Nasvet: Bogatstvo za zemljo na vrtu

Večina tal ne vsebuje pomembnih hranil, potrebnih za optimalno rast rastlin. Kavna usedlina je odličen dodatek za kompostnike in vrtove. Večina vrtnarjev priporoča uporabo te tehnike, ker je kavna usedlina bogata z dušikom, magnezijem, kalijem, kalcijem in drugimi vitamini in minerali. Še več, kavna usedlina bo pripomogla k privabljanju črvov, ki so odlični pomočniki za vaš vrt in rastline na njem!

4.    Nasvet: Očisti tudi trdovratne madeže

Umazanija in madeži so se prilepili na tvoje ponve in posode in se želiš izogniti močnim kemikalijam, ki jih najdemo v komercialnih čistilih? Kavna usedlina bo rešila tudi ta problem! Samo nanesi jo in vtri na vsa mesta, kjer so madeži, ki niso prozorni, pa naj gre za posodo, pečico ali celo straniščno školjko – nato speri in tvojega čiščenja je v hipu konec!

5.    Nasvet: Naravni mix piling za telo

Kavni piling ima veliko prednosti. Prvič, zrnata tekstura in vsebnost kisline v kavni usedlini imata nežen piling učinek, kar je vedno dobro za svež videz. Poleg tega kofein deluje protivnetno na kožo in prispeva k boljši prekrvavitvi. Recept za ta piling je zelo preprost, sestavine pa najdeš na policah svoje kuhinje!
Vse kar moraš storiti je, da zmešaš 3 žlice kavne usedline, 1 žlico kokosovega olja in 1 žlico sladkorja. Po tem ko izdelke združiš, s krožnimi gibi masiraj piling v kožo 10 minut, nato kožo temeljito speri s toplo vodo!

Tvoj Kalček!
 

Sorodni izdelki
Kava arabica robusta 100%  bio 250g Alce Nero
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
7,23 
Sladkor rjavi bio 500g Alce Nero
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
3,49 

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU