Kivi .. Ti majhni sadeži polnega okusa se lahko pohvalijo s celo paleto hranilnih snovi, kot so vlaknine, folna kislina, baker, kalij, antioksidanti, vitamin E in vitamin K. Poleg tega je kivi eden najbogatejših virov vitamina C. Vitamin C podpira imunski sistem in po potrebi prispeva k pravilni rasti tkiva in regeneraciji tkiva. 100 gramov kivija daje telesu 93 mg vitamina C, kar je precej visoko. Da.. Malo je čudno, da to sadje ne spada v kategorijo 'Superhrana'. Čeprav se ga marsikdo odloči za lupljenje zaradi mehke, rahlo 'dlakave' teksture, sta lupina in semena kivija povsem užitna!
In če še vedno ne veš, kaj bi pripravil za današnji zajtrk, imamo zate idealno priporočilo! Preprosto je - v klasični kombinaciji grškega jogurta s hrustljavimi granolami dodaj nekaj kivija - in doživi popolno fantazijo okusa!
1. Kivastičan doručak
Sestavine:
- 50g müsli pirin amarant indijski oreščki in mandlji Barnhouse
- 100g (ali več, po želji: D) grškega kremnega jogurta 10% Andechser
- 2 kivija
Sestavine razvrsti kot na sliki, ali po želji!
2. Osvježenje na kvadrat
Priznaj! Da ti rečemo, da zapreš oči in si zamisliš 5 stvari, ki te povezujejo s toplimi dnevi, ki postajajo vse pogostejši, pa tudi s poletjem, ki prihaja kmalu, bi bila ena izmed stvari zagotovo okusen, osvežujoč in kremast sladoled! Poskusi tega in bodi navdušeni:
Sestavine:
- 6 kivijev
- 2 jajca
- 1 skodelica sladilo brezin ksilitol Garden
- 2 skodelice sveže smetane za stepanje Berchtesgadener Land
Priprava:
- Korak: Olupljen kivi daj v skledo in gneti, dokler ne postane pire.
- Korak: 2 žlici sladila ksilitol vmešaj v pire kivija, pokrij in ohladi za 1 uro.
- Korak: Medtem v drugi posodi stepaš jajca, da postanejo svetla in penasta. Postopoma dodaj preostanek sladila ksilitol in nadaljujte z mešanjem, dokler se zmes popolnoma ne poveže.
- Korak: Vlij smetano in zmes premešaj.
- Korak: Po 1 uri hlajenja v zmes vmešaj kivi.
- Korak: Mešanico prestavi v zamrzovalnik, dobro zapri in postavi v zamrzovalnik za 3-5 ur ali celo čez noč.
3. Kivi + cheese = Popoln ugriz!
Kaj pa, če svojemu najljubšemu mini cheesecakeu dodaš PREDOBER preliv iz kivija in osvežitev podvojiš? Preizkusi, tako preprosto je in ne boš se mu mogel upreti!
Sestavine:
- 120 g pulpe kivija (3 kivija)
- 50 ml vode
- 30 ml limoninega soka (1 limona)
- 40 g ksilitol brezovega sladila Garden
- ½ čajne žličke agar agar v prahu Biovegan brez glutena
- Ščepec Matcha prahu BioLife
Priprava:
- Korak: Sladkor in agar v prahu zmešaj v manjši posodi z matcho. Dodaj nekaj žlic vode in mešaj, dokler se sladkor in agar ne raztopita.
- Korak: Mešanico vlij v ponev, dodaj vodo, limonin sok in sok kivija. Zmes kuhaj na majhnem ognju, nenehno mešaj. Pusti vreti 1 minuto, dokler se agar popolnoma ne raztopi.
- Korak: Odstavi z ognja in pusti, da se ohladi približno 10 minut, nato pa rahlo prelij po vrhu slastnega cheesecakea.
Dober tek!