SESTAVINE:
1000 g bio
sladkega krompirja
700 g
brezglutenske moke DovesFarm
Sčep soli
PRIPRAVA:
Cel, neolupljen
krompir skuhaj v vodi. Naj vre na zmernem ognju približno 45 minut.
Ko je krompir
kuhan, ga olupi. Ko je še topel, gre olup zelo lahko s krompirja.
Pregneti
olupljen krompir z moko in soljo. Ko je masa popolnoma pregnetena in si iz nje
dobil eno veliko kepo, pomokaj delovno površino. Maso razdeli na 4 dele. Vsak
del razvaljaj v dolg svaljek in ga nareži na 2 centimetra dolge njoke.
Vsakega rahlo pritisni z vilico.
Njoke kuhaj v vrelem kropu 10 minut. Potem jim dodaj svojo najljubšo omako.
NASVET:
Ena četrtina mase ustreza obroku za 2 osebi.
Njoke lahko hraniš v zamrzovalniku. Ko jih potrebuješ, jih vzameš iz skrinje in zamrznjene vržeš v vrelo vodo. Tako imaš brezglutenske domače njoke vedno pri roki.
Dober tek!
Pripravila: https://www.instagram.com/maja_kostanjsek/

