Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

NASVETI IN RECEPT ZA NAJHITREJŠO DOMAČO SLIVOVO MARMELADO oz. PEKMEZ


Kuhanje domače slivove marmalade (slivov pekmeza) je del tradicije naših domov, vonj še vročega pekmeza pa nas mnoge popelje nazaj v otroštvo.

Zgodaj jeseni je pravi čas za pripravo najljubših domačih džemov in  marmelad.


Preden začnete polniti kozarce, preberite naše nasvete, kako je lahko priprava sladke ozimnice veliko, veliko enostavnejša, kot si mislite.

Glavna razlika med pekmezom in džemom je v tem, da se pekmezu doda največ 20% sladkorja ali pa se sploh ne doda.

Najboljši pekmezi, džemi in marmelade so pripravljeni iz zrelega sadja, domače neškropljeno sadje pa je skrivnost vsake sladke ozimnice. Zato za pripravo pekmeza in drugih ozimnic obvezno uporabi ekološko pridelano hrano.


Če želiš uživati ​​v domačem, zdravem sadju, ki bo ohranilo čim več bistvenih lastnosti (vitaminov in mineralov), izberi blanširanje. To pomeni, da sadje na kratko namočiš v vrelo vodo in ga nato vzameš ven ter ohladiš v hladni vodi.

Kar zadeva kozarce, je najbolje uporabiti kozarce s kovinskimi pokrovi. Dobro bodo koristili tudi stari kozarci gorčice, ajvarja ali marmelade. Kozarce in pokrove je treba dobro sterilizirati, tako da jih po pranju pusti odprte približno 5 minut v ogreti pečici pri 200 ° C ali približno 10 minut pri 150 ° C. Vroče marmelade nikoli ne nalij v hladne kozarce, saj bodo počili.

Nikoli ne napolni kozarcev do vrha. Na vrhu vedno pusti vsaj tri centimetre praznega prostora.


Po polnjenju še vedno vroče kozarce zapri s kovinskim pokrovčkom in obrni na glavo, pokrij z rjuho in pusti čez noč.

In poglej recept za najlažjo in najhitrejšo, in zelo fino in zdravo marmelado iz sliv, chia semen in kokosovega sladkorja.

Recept: Slivova marmelada (pekmez) s chia semeni in sladkorjem

Za pripravo te fine marmelade potrebuješ le nekaj sestavin, zelo malo časa in nekaj čistih steriliziranih kozarcev.

Sestavine:

500 g olupljenih sliv

½ čajne žličke cimeta

3 žlice kokosovega sladkorja

3 žlice chia semen

Sok iz ½ limone

½ čajne žličke ingverja v prahu

Priprava:

Slive operi in odstrani koščice, neto jih nareži na četrtine in daj v skledo na šibek ogenj. Dodaj limonin sok, cimet, kokosov sladkor in ingver ter pokrito kuhaj 10 minut, dokler slive ne postanejo mehke. Nato jih sesekljaj z vilicami ali paličnim mešalnikom, odstrani z ognja in vmešaj chia semena. Pusti stati 5 minut, nato nalij v steriliziran, topel kozarec s pokrovom. Ohladi na sobni temperaturo, nato shrani v hladilnik in porabi v dveh tednih ali v našem primeru 2 dneh. ?

Tvoj Kalček

BIO proizvodi

Iščete BIO proizvode za ta recept? Pokukajte v našo spletno trgovino!

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x