Tale recept za arašidovo maslo je tako enostaven – vse kar potrebuješ je blender za hrano in 5 minut časa! Glede na to, da so arašidi, ki jih bomo uporabili že pečeni, jih ni potrebno peči v pečici in ravno zato je postopek zelo hiter.

Naš osnovni recept za arašidovo maslo je hrustljav/crunchy. Lahko dodaš tudi druge oreščke kot na primer mandlje, lahko pa narediš tudi čoko različico!
OSNOVNI RECEPT ZA ARAŠIDOVO MASLO
- 2 skodelice (300 gramov) ne slanih arašidov brez lupine
- 1/4 do 3/4 žličke soli
- 1 do 2 žličke medu
- 1 do 3 žličke arašidovega ali drugega olja
RECEPT ZA ČOKO ARAŠIDOVO MASLO
- 2 skodelice (300 gramov) ne slanih arašidov brez lupine
- 1/2 žličke soli
- 2 žlice arašidovega ali drugega olja
- 1/2 skodelice (45 gramov) nesladkanega kakava v prahu
- 1 1/2 skodelice (170 gramov) sladkorja v prahu ali medu za bolj zdravo različico

NAVODILA
- Če želiš hrustljavo različico arašidovega masla dodaj 1/3 skodelice arašidov v blender. Blendaj nekajkrat, dokler arašidi niso razdrobljeni na majhne koščke.
- Stresi razdrobljene arašide v skodelico za kasneje.
- Dodaj ostale arašide v blender. Miksaj 1 minuto, potem pa postrgajte z gumijasto lopatico po straneh blenderja, saj se bo maslo prijelo.
- Miksaj še 2 do 3 minute dokler maslo ne postane bleščeče in gladko. Dodaj željeno količino soli in meda (in kakav v prahu če delaš čoko različico), potem pa še vse skupaj zmiksaj.
- Za hrustljavo različico samo vmešaj arašide, ki si jih prej pustil na strani.

BIO IZDELKI
Iščete zdrave in dobre BIO izdelke? Oglejte si našo spletno trgovino!
Vaš Kalček