Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

MOJA PRVA POTICA, DELAVNICA ODPOVEDANA, POGLEJTE SI RECEPT ZA POTICO

Naše kuharske delavnice za otroke v Kalčku so za nekaj časa odpovedane, zato vas vabimo, da preizkusite preprost recept kamutovih ali pirinih mini potic, ki jih lahko zamesite na domači kuharski delavnici:

Potrebujete naslednje estavine za testo:
200g bele pirine ali kamutove moke . 30g ekološke nehidrogenirane rastlinske margarine Alsan Bio . 1/2 dcl javorjevega sirupa . 1 žlička suhega kvasa . ščep soli . 1/4 žličke vanilije v prahu . 1 dcl riževega ali mandljevega napitka

Sestavine za čokoladni nadev:
50g pirinega ali riževega zdroba . 1 dcl riževega napitka . 1/2 dcl ovsene ali sojine smetane . 3/4 dcl javorjevega sirupa . 1/4 žličke vanilije v prahu . 3 žlice mletih praženih mandljev ali lešnikov . 1 žlica kakava v prahu

NaMesto (ali poleg) mandljev in kakava lahko za nadev uporabite tudi mleti mak, kokos ter mleta bučna ali sončnična semena.

Priprava:

  1. V manjši posodici pomešaj 1 žličko suhega kvasa z nekaj žlicami riževega napitka, dodaj malo moke in sladila ter pusti 15 minut, da zmes vzhaja. Margarino pustiš nekaj časa na sobni temperaturi, da se zmehča, ali jo rahlo stopiš nad vodno paro (lahko pa uporabiš olje, ki je že tekoče).
  2. Nato v večji posodi zmešaj moko, sol, vaniliJo, dodaj zmes s kvasom, rižev napitek, stopljeno maščobo in javorjev sirup ter vse skupaj dobro premešaj in pregneti, da dobiš gladko testo. Testo nato prekriješ s krpo in pustiš vzhajati na toplem 1 uro.
    3. Medtem pripraviš nadev. V posodi segreješ rižev (ali kateri drug) napitek, postopoma vmešaš zdrob, pri tem paziš, da se ne naredijo grudice. Nato vmešaš še smetano in javorjev sirup, vaniliJo, kakav in mlete oreščke ter dobro premešaš in pustiš na nizki temperaturi, da se zmes zgosti (okoli 5 minut). Vmes lahko okusiš nadev in po želji dodaš še kakšno sestavino.
    4. Nato testo nežno razvaljaš z valjarjem ali kar s prsti, da dobiš pravokotnik debeline okoli 1/2 cm ter ga premažeš z izbranim nadevom. Nato testo z nadevom počasi zaviješ kot palačinko in ga položiš v okrogel pekač tako, da ga zaviješ v polža in na sredini pustiš luknjo. Iz testa lahko oblikuješ tudi več manjših potic ter jih po želji po vrhu okrasiš.
    5. Potico pečeš v pečici okoli 35 minut na 180 stopinj (vmes znižaš temperaturo na 175 stopinj, da se skorja preveč ne zapeče). Manjše potice so hitreje spečene, velike pa potrebujejo dlje časa, da se dobro zapečejo. Ko postanejo zlato rjave barve, jih previdno vzameš iz pečice ter iz pekača ter ohladiš (lahko jih zaviješ v prtiček, da ostanejo mehkejše).

Želimo vam prijetne, umirjene in ustvarjalne praznike!

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x