Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Mehki kamutovi kruhki z jogurtom

 

Kamut je vrsta starodavne pšenice, podobno kot pira, torej ni primeren za ljudi s celiakijo, je pa veliko lažje prebavljiv od bele ali polnozrnate pšenične moke. Je prijetnega, rahlo sladkega okusa.

Količine v receptu so primerne za 2 osebi oziroma 4 obložene kruhke. Ker so mehki in prožni, jih lahko zaviješ, povežeš z vrvico, pospraviš v posodico in odneseš s seboj – k reki, na bližnji travnik ali kamorkoli te poleti zanese pot.

Za kruhke…

  • 175 g kamutove moke
  • 200 ml mineralne vode
  • 2 jajci
  • malo vinskega kamna
  • ščepec sode bikarbone
  • ščep soli

Za tzaziki…

  • lonček grškega jogurta
  • 1 čvrsta kumara
  • nekaj vejic koprca
  • manjši strok česna
  • sol, poper
  • olivno olje
  • limonin sok

Za meso in stročnice…

  • 250 g piščančjih beder brez kože in kosti
  • 125 g kuhane čičerike
  • žlička mlete kumine
  • žlička mletega koriandra
  • sol in poper
  • olje za peko

Postopek:

Tatziki…

Kumaro z lupilcem olupiš (lahk pustiš kakšno zeleno progico, ni panike ? ). Če je kumara večja, z veliko semen, je bolje da jo razpoloviš in s pomočjo žličke izdolbeš semena. Pri manjših to ni potrebno. Kumaro naribaš in soliš ter pustiš stati nekaj časa. Nato jo med dlanmi močno ožameš, da se znebiš odvečne tekočine. Po potrebi jo razrežeš na majhne delčke ter zmešaš z jogurtom. Začiniš s česnom, soljo in poprom. Vmešaš koromač ter nekaj kapljic oljčnega olja in limone. Poskusiš in prilagodiš svojemu okusu, nato omako shraniš v hladilnik.

Meso in čičerika…

Pečico segreješ na 220 stopinj Celzija.

Meso s kuhinjskim papirnatim servietom obrišeš, čičeriko dobro spereš in odcediš. Pekač obložiš s peki papirjem, meso in čičeriko potreseš z začimbami in priliješ nekaj olja. Začimbe vmasiraš, meso in čičeriko pa prestaviš na peki papir. Temperaturo pečice znižaš na 75 stopinj, meso in čičeriko pa pečeš približno 15 minut. Pazi, da meso ne bo surovo, a hhkrati ne prepečeno in izsušeno.

Meso naj vsaj 10 minut počiva. Nato ga narežeš na trakove.

Kruhki…

Pekač obložiš s peki papirjem.

Z metlico dobro zmešaš vse sestavine za kruhke. Zmes more biti nekoliko gostejša kot tista za palačinke. Na vroči ponvi na olju spečeš debelejšo palačinko. Med peko jo pokriješ in ko se spodaj izsuši jo s pomočjo lopatke preložiš na pekač in za kakšno minuto prestaviš v pečico, da se zapeče tudi od zgoraj. Palačinko lahko po želji tudi obrneš in izpustiš del s pečenjem v pečici. Iz zgornjih količin dobiš 4 debelejše palačinke oz. mehke kamutove kruhke.

Rahlo ohlajene kamutove ‘kruhke’ premažeš s tatzikijem ter obložiš s koščki mesa in čičerike. Po želji potreseš z še z nekaj začimbami ter svežim kopercem. Okrasiš z nekaj listki sveže rukole.

Obložene kruhke lahko režeš, še lažje pa je, da jih prepogneš ali zviješ in poješ brez pribora.

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook Eat And Smile.

 

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x