Masa za marmorni kolač bio 415g Bauck Hof
Sestavine za kolač: *koruzni škrob, *surov trsni sladkor, *riževa moka, pecilni prašek (sredstvo za vzhajanje: natrijev hidrogenkarbonat, sredstvo za uravnavanje kislosti: monokalijev tartrat, *koruzni škrob), gostilo: *gumi rožičevih pešk, *prosena polnozrnata moka, morska sol, *vanilija v prahu.Sestavine za kakav v prahu: *kakav v prahu. *=iz preverjene EKOloške pridelave. Veganski artikel. NE vsebuje glutena. Hranilna vrednost v 100g izdelka: energijska vrednost 1539 kJ / 363 kcal, maščobe 0,6 g (od teh nasičene maščobne kisline 0,3 g), ogljikovi hidrati 85 g (od teh sladkorji 40 g), vlaknine 3,3 g, beljakovine 2,0 g, sol 0,86 g. Uporabno najmanj do datuma, natisnjenega na zadnji strani pakiranja. Hranite na hladnem in suhem.Nadzor: DE-ÖKO-007. Neto količina: 415 g. Poreklo: kmetijstvo EU/izven EU. Uvoznik: KALČEK d.o.o, Avstrijska 17, Ljubljana. Pakiranje vsebuje 400g mešanice za marmor kolač in 15g kakava v prahu. Navodila za pripravo: Klasična: 4 jajca, 180g maslo, topla voda. Segrejte pečico na 180°C (gretje zgoraj in spodaj).Maso za marmorni kolač dajte v skledo; Dodajte 4 jajca, 180g mehkega masla in 4 jušnimi žlice vroče vode in premešajte z ročnim mešalnikom, da postane gladka zmes. Polovico zmesi dajte v pekač (ne prevelik) Ø26cm oblika ali pekač za kolač (cca. 25cm); V ločeni posodi mešajte vsebino manjšega pakiranja (kakavovega prahu) s 3 jušnimi žlicami vode in premešajte s preostalim testom. Temno zmes polijte čez svetlo. Nato uporabite vilico, da povlečete sloje zmesi v spiralni vzorec, tako da imajo marmorni vzorec. Pecite v prej segreti pečici za približno 55 minut. Naj se cca. 15 minut ohladi pred rezanjem.• Nasvet: Maslo lahko nadomestite z margarino! Recept veganski marmorni muffini: Sestavine: 100g Margerine, 150g sojinega jogurta, 4 jušne žlice nevtralnega olja, 1 čajna žlička pecilnega praška in 6 jušnih žlic vroče vode. Navodila za pripravo: Osnovno maso dobro premešajte z vsemi sestavinami, dokler ne dobite homogene zmesi. Polovico zmesi odmaknite v novo posodo, v drugo polovico pa dajte vodo zmešano s kakavom ter premešajte. Izmenično vlijte svetlo in temno testo v pekač za mafine. Nato povlecite sloje zmesi v spiralni vzorec, da ustvarite marmorni vzorec. Pecite v segreti pečici pri 180 °C za 25-30 minut in pustite, da se ohladi na mrežici.
Klub zvestih kupcev
S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!