Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Mandljeva skuta

Za manjšo skodelico mandljeve skute…

Sestavine:

  • 75 g mandljev
  • 0,5 JŽ tahinija
  • 1 JŽ olivnega olja z limono *
  • 0,5 JŽ jabolčnega kisa
  • 2,5 JŽ vode
  • Šopek sveže bazilike (cca. 4 g)
  • 0,5 čž fino mlete soli
  • ščepec popra

*o olju nekaj vrstic višje. Če takšnega nimaš, dodaj običajno oljčno olje ter kakšno kapljico limoninega soka (oz. po okusu)

Postopek:

V večjo količino vode kani nekaj kapljic vode in v mešanici čez noč namakaj oreščke. Zjutraj vodo odcedi, mandlje speri, nato pa jih olupi (kožica povsem enostavno spolzi iz njih).

V mešalnik vrzi vse sestavine in zmiksaj. Lahko povsem gladko, lahko pa pustiš, da je skuta ostane nekoliko ‘groba’. Sproti poiskušaj in prilagodi svojemu okusu.

Če potrebuješ bolj mazljivo skuto, dodaj še nekaj kapljic oljčnega olja. Preden jo postrežeš jo še malce dodatno začini in okrasi s svežimi zelišči ?

Da ne bo pomote. Tudi povsem običajno skuto imam zelo rada, sploh kozjo albuminsko. Je pa res, da je ta veganski namaz verjetno vseeno bolj zdrav, sploh ker so osnovna sestavina namočeni mandlji, oreščki, ki na telo v nasprotju z mlečnimi izdelki delujejo bazično (ga ne zakisajo). Ne glede na to ali si vegan(ka) ali ne, je prav, da daš priložnost tudi takšnim jedem, saj se ti s tem veča paleta okusov, tvoji obroki bodo še bolj pestri in kdo ve, morda tako odkriješ nekaj, kar bo postalo stalnica na tvojem meniju.

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook, Eat & Smile.

 

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x