Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Mandarinin kolač

Ta lahek in zračen mandarinin kolač je prelit s kremasto jogurtovo glazuro. Prepojen je s sladkim mandarininim sokom in mandarino lupino. To je eden tistih receptov, ki ga boste prostovoljno uvrstili tako med sladico kot pod zajtrk in pod večerjo, tako da boste imeli izgovor, da ga boste jedli ves dan!

Sestavine

Za torto

• 8 žlic nesoljenega masla, sobne temperature

• 1 skodelica plus 1 žlica sladkorja

• 3 velika jajca

• 1 žlica naribane mandarinine lupine

• 3 žlice mandarininega soka

• 1½ čajna žlička vanilijevega ekstrakta

• 1½ skodelice moke

• ½ žličke soli

• ¼ žličke sode bikarbone

• ¼ žličke pecilnega praška

• ½ skodelica grškega jogurta

Za glazuro

• 2½ skodelice sladkorja v prahu

• 3 žlice grškega jogurta

• 2 žlici polnomastnega mleka

Postopek

ZA TORTO

1. Pečico segrejte na 180 stopinj.

2. Pekač velikosti 23 x 12 cm namažite s kuhalnikom ali oljem, dno in stranice pekača pa obložite s papirjem za peko.

3. Z mešalnikom mešajte sladkor in maslo na visoki hitrosti, dokler ne postaneta zračna kot oblak, približno 3 minute.

4. Naenkrat dodajte eno jajce in mešajte na srednje nizki hitrosti, dokler se popolnoma ne zmeša.

5. Dodajte ekstrakt vanilije, mandarinino lupino in mandarinin sok. Mešajte na nizki hitrosti, dokler se ne poveže.

6. V ločeni posodi zmešajte moko, sol, sodo bikarbono in pecilni prašek.

7. Z mešalnikom z nizko hitrostjo dodajte mešanico moke v treh serijah, izmenično z grškim jogurtom (začetek in konec z mešanico moke).

8. Testo vlijemo v pekač in z lopatico previdno poravnamo vrh.

9. Trikrat nežno, a odločno tapnite skledo po mizi, da sprostite zračne mehurčke.

10. Postavite na sredinsko režo pečice in pecite 55–60 minut oz. preverite z zobotrebcem.

11. Preden odstranite iz pekača, se naj 20 minut ohlaja na rešetki, da se popolnoma ohladi.

12. Ko torta doseže sobno temperaturo, na vrh torte dodajte glazuro in jo pustite, da se zlije po straneh.

13. Narežite in postrezite.

ZA PREMAZ

1. Vse sestavine zmešajte v srednje veliki skledi. Mešajte, dokler glazura ni gladka in dovolj tanka, da se lahko vlije na torto.

2. Če je pregosto, dodajte 1 žlico več mleka. Če je preredka, dodajte še sladkor.

BIO izdelki

Iščete zdrave in dobre BIO izdelke? Oglejte si našo spletno trgovino!

VAŠ KALČEK

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x