Malce drugačna carbonara z zelenjavo in testeninami – fusilli
Malce drugačna carbonara z zelenjavo in testeninami – fusilli
Malce drugačna carbonara z zelenjavo in testeninami – fusilli
Malce drugačna carbonara z zelenjavo in testeninami – fusilli
  • Malce drugačna carbonara z zelenjavo in testeninami – fusilli
  • Malce drugačna carbonara z zelenjavo in testeninami – fusilli
  • Malce drugačna carbonara z zelenjavo in testeninami – fusilli
  • Malce drugačna carbonara z zelenjavo in testeninami – fusilli

Pravi brezglutenski užitek!
Razveselite svoje brbončice z malo drugačno carbonaro, bogatega okusa, brez glutena z dodatkom sočne zelenjave in testeninami fusilli.
Preprosto, okusno in brez kompromisov!

 

Recept by: Kefirolicious!

Priprava
  • 1Bučke narezane na kockice velikosti 1cm, slanino pa na trakice velikosti 2cm.
  • 2Brokoli operemo nato ločite cvetove od stebla in jih narežite na manjšne cvetke.
  • 3Jajca in parmezan dobro promešajte skupaj.
  • 4V globoko ponev dodate 1 žlico olivnega olja in dodate panceto. Pražite jo vse dokler nepostane prozorna.
  • 5Dodate česen, bučke, brokoli in posolijte po lastni želji. Vse dodane sestavin dobro promešajte. Po kratkem praženju dodajte še mešanico začimb in ponovno premešajte da se okusi združijo. Zmanjšajte ogenj dodajte vodo in jušno žlico olivnega olja. Ponev pokrijte, občasno premešajte in kuhajte približno 10 minut, dokler se bučke nezmehčajo.
  • 6Medtem pristavite lonec z vodo, ki ga posolite in pustite da zavre. Ko voda zavre, dodajte testenine, ki jih kuhate približno 10 minut. Ko so testenine skuhane, 100 ml vode v kateri so se testenine kuhale, prihranite, oreostalo vodo zlijte oziroma precedite.
  • 7Ko vidite, da so bučke že zmehčane, vsebino pretresete, v pobev pa dodate 100 ml vode, ki ste jo prihranili (voda iz testenin), ji dodate jajca z parmezanom in dobro premešajte. Ko je dobro premešano, dodate še 2 žlici olivnega olja in nazaj pretresete bučke z brokolijem. Ko je vse združeno solite po želji.
  • 8Postrezite toplo ob sveže naribanemu parmezanu.
0Komentarji
Komentiraj tudi Ti, veš, da si želiš!
Komentiraj in oceni ta Recepti :)
E-poštni naslov ne bo objavljen
Izdelki, ki smo jih uporabili
samo osebni prevzem
Bučke bio kg
Ekološko
6,38 
500g
1kg
2kg
Ekološko
20,44 
1,46 
samo osebni prevzem
Brokoli bio kg
Ekološko
5,98 
Ekološko Brez mleka Brez jajc
2,78 
Ekološko
4,85 
Ekološko Brez mleka Brez jajc
2,78 
Ekološko Brez glutena
4,00 
samo osebni prevzem
Česen bio kg
Ekološko
12,57 
250g
500g
1kg
samo osebni prevzem
Jajca bio 10 kosov Beci
Ekološko
4,73 
samo osebni prevzem
Parmezan bio 60g Antico caseificio pompeano
Ekološko
3,64 
(1)

Malce drugačna carbonara z zelenjavo in testeninami – fusilli

Malce drugačna carbonara z zelenjavo in testeninami – fusilli
Malce drugačna carbonara z zelenjavo in testeninami – fusilli
Malce drugačna carbonara z zelenjavo in testeninami – fusilli
Malce drugačna carbonara z zelenjavo in testeninami – fusilli
Sestavine
  • 250g bučk
  • 4 jušne žlice olivnega olja
  • 115g pancete narezane na tanke koščke
  • Sol po okusu
  • 1 velika glavna brokolija
  • 100 ml vode
  • Mešanica začimb: 1 čajna žlička sušenega timijana, 1 čajna žlička sušenega žajblja, 1 čajna žlička sušenega majarona
  • 400g ajdovih testenin (fusilli)
  • Ščepec soli
  • 2 stroka česna (drobno narezana)
  • 3 jajca
  • 100 ml vode v kateri se kuhale testenine
  • 2 jušne žlice sveže naribanega parmezana
Izdelki, ki smo jih uporabili
samo osebni prevzem
Bučke bio kg
Ekološko
6,38 
500g
1kg
2kg
Ekološko
20,44 
1,46 
samo osebni prevzem
Brokoli bio kg
Ekološko
5,98 
Ekološko Brez mleka Brez jajc
2,78 
Ekološko
4,85 
Ekološko Brez mleka Brez jajc
2,78 
Ekološko Brez glutena
4,00 
samo osebni prevzem
Česen bio kg
Ekološko
12,57 
250g
500g
1kg
samo osebni prevzem
Jajca bio 10 kosov Beci
Ekološko
4,73 
samo osebni prevzem
Parmezan bio 60g Antico caseificio pompeano
Ekološko
3,64 

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU