Pravi brezglutenski užitek!
Razveselite svoje brbončice z malo drugačno carbonaro, bogatega okusa, brez glutena z dodatkom sočne zelenjave in testeninami fusilli.
Preprosto, okusno in brez kompromisov!
Recept by: Kefirolicious!
Priprava
- 1Bučke narezane na kockice velikosti 1cm, slanino pa na trakice velikosti 2cm.
- 2Brokoli operemo nato ločite cvetove od stebla in jih narežite na manjšne cvetke.
- 3Jajca in parmezan dobro promešajte skupaj.
- 4V globoko ponev dodate 1 žlico olivnega olja in dodate panceto. Pražite jo vse dokler nepostane prozorna.
- 5Dodate česen, bučke, brokoli in posolijte po lastni želji. Vse dodane sestavin dobro promešajte. Po kratkem praženju dodajte še mešanico začimb in ponovno premešajte da se okusi združijo. Zmanjšajte ogenj dodajte vodo in jušno žlico olivnega olja. Ponev pokrijte, občasno premešajte in kuhajte približno 10 minut, dokler se bučke nezmehčajo.
- 6Medtem pristavite lonec z vodo, ki ga posolite in pustite da zavre. Ko voda zavre, dodajte testenine, ki jih kuhate približno 10 minut. Ko so testenine skuhane, 100 ml vode v kateri so se testenine kuhale, prihranite, oreostalo vodo zlijte oziroma precedite.
- 7Ko vidite, da so bučke že zmehčane, vsebino pretresete, v pobev pa dodate 100 ml vode, ki ste jo prihranili (voda iz testenin), ji dodate jajca z parmezanom in dobro premešajte. Ko je dobro premešano, dodate še 2 žlici olivnega olja in nazaj pretresete bučke z brokolijem. Ko je vse združeno solite po želji.
- 8Postrezite toplo ob sveže naribanemu parmezanu.
0Komentarji
Izdelki, ki smo jih uporabili
Ekološko
Brez glutena
4,00 €