Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Makovi hrustki

Za pripravo ne potrebujete mešalnika in le pol urce časa, nič več. Pa še to vključuje pripravo in peko. Nekaj časa je potrebnega še za hlajenje (priznamo, vsaj nekaj jih pojemo še toplih), saj se s hlajenjem na zraku še nekoliko učvrstijo in postanejo bolj hrustljavi. Krekerji so brez glutena in primerni tudi za vegane, saj ne vsebujejo jajc, masla ali drugih mlečnih izdelkov. Niso pretrdi, so rahli, krhki in ravno prav slani.

In kam s hrustki? Lahko jih grizljate kar tako ali pa ponudite s kakšno fino omakico (hummusom na primer!) ali kremno juhico. Obložite jih lahko z rezinami sira (ali ponudiš skupaj s kockami običajnega ali mehkejšega, mazljivega trikot sira), nanje namažemo pretlačeno in začinjeno avokado ali kakšno dobro in zdravo paštetko.

Sestavine:

  • 130 g prosene moke
  • 130 g ovsene moke (po potrebi brezglutenske)
  • 50 g makovih zrn
  • 0,5 čž fino mlete soli
  • 1 čž bio pecilnega praška
  • 145 ml tople vode
  • 75 ml oljčnega olja

+ groba morska sol

Postopek:

Pečico segrejete na 200 stopinj Celzija.

V skledo presejte obe moki, vmešaj mak, sol in pecilni prašek. V lončku zemšjš vodo z oljem in mešanico dodajte suhim sestavinam. Premešajte, na koncu si lahko pomagate z rokami tako, da testo na hitro zamesiš, nato pa ga položiš na kos peki papirja.

Testo z dlanjo nekoliko sploščite, čezenj postavite še en kos peki papirja in ga med papirjema razvaljajte. Debelina testa naj bo okoli dveh milimetrov.

Z ostrim nožem ali koleščkov za testo ga razrežete na poljubno velike kvadrate, pravokotnike ali trikotnike. Krekerje postopoma polagajte na pekač, obložene s svežim papirjem. Vsakega z vilico nekajkrat prebodite nato pa v ogreti pečic pecite približno 15 minut, lahko tudi nekoliko dlje.

Pečene hrustke ohladite na rešetki.

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook, Eat and Smile.

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x