Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Kvinoja z lososom, ohrovtom in tahini-jogurtovim prelivom

kvinoja-z-lososom

Sestavine (za 4 osebe):

  • 1 skodelica kvinoje,
  • 1 srednje veliko korenje (olupljeno in narezano na tanke rezine),
  • 1 šop kodrolistnega ohrovta brez trdih stebel in narezanega na trakove,
  • 2 jedilni žlici limoninega soka,
  • 2 stroka česna (sesekljana),
  • oljčno olje,
  • morska sol,
  • 2 skodelici kuhane čičerike (oprane in odcejene, če gre za tako iz pločevinke),
  • ¼ skodelice suhega ribeza, brusnic ali češenj,
  • 1 jedilna žlica konopljinih semen,
  • 4 120-gramski fileji lososa (s kožo).

 

Preliv:

  • ¼ skodelice tahinija,
  • ½ skodelice vode,
  • 1 jedilna žlica limoninega soka,
  • ½ skodelice grškega jogurta,
  • ½ čajne žličke morske soli.

Postopek priprave

V srednje veliki kozici zmešajte kvinojo in 2 skodelici vode. Naj zavre, nato pokrijte in zmanjšajte ogenj. Kuhajte 15 minut, nato pa 10 minut pustite pokrito počivati. Malo premešajte in dajte na stran.

Medtem v večji skledi zmešajte kodrolistni ohrovt, korenje, limonin sok, česen, 1 jedilno žlico oljčnega olja in ½ čajne žličke soli. Z rokami dobro premešajte. Dodajte kuhano kvinojo in čičeriko, suho sadje in konopljina semena. Še enkrat dobro premešajte in začinite po okusu.

V večji teflonski ali litoželezni ponvi pogrejte 2 jedilni žlici olja. Fileje lososa osušite in posolite. Losos naj bo na ponvi obrnjen s kožo navzdol. Pecite ga na veliki temperaturi, dokler ni lepo zapečen, približno 2–3 minute. Nato ga obrnite in pecite še 2 minuti.

Mešanico s kvinojo razdelite v 4 skodelice in na vrh vsake položite lososov file.

V srednje veliki posodi dobro zmešajte sestavine za preliv (tahini, vodo, limonin sok, grški jogurt in sol) – če se zdi preliv pregost, dodajte nekaj vode. Prelijte čez jed in postrezite.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x