Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Kvinoja s pestom iz kodrolistnega ohrovta in poširanim jajcem

 

Sestavine (za 4 osebe):

  • 1 skodelica kvinoje,
  • ½ skodelice pesta iz kodrolistnega ohrovta (recept spodaj),
  • lupinica ene limone,
  • sok ½ limone,
  • 4 jajca,
  • 2 jedilni žlici narezanih orehov,
  • 1 jedilna žlica sveže sesekljanega peteršilja,
  • 1 čajna žlička mlete paprike,
  • 2 skodelici vode,
  • sol,

Postopek priprave

Kvinojo dobro sperite s hladno vodo in odcedite. Nato jo na srednjem ognju prepražite na kančku oljčnega olja. Ob neprestanem mešanju kuhajte 1 minuto in pustite, da voda izpari. Dodajte 2 skodelici vode in ¼ žličke soli. Naj močno zavre, nato pa znižajte temperaturo in na nizkem ognju pokrito kuhajte 15 minut.

Odstavite z ognja in pustite pokrito počivati 5 minut. Nato odstranite pokrov in kvinoji primešajte pesto. Začinite s soljo, poprom in limoninim sokom. Jed razdelite v 4 sklede ter jo posujte z limonino lupinico, sesekljanimi orehi in rdečo papriko.

Naredite poširana jajca, jih položite na kvinojo s pestom in postrezite.

kvinoja-s-posiranim

Kako skuhati poširano jajce?

 

 

Pesto iz kodrolistnega ohrovta

Sestavine:

  • 1 šopek (približno 226 g) ohrovta brez stebel, grobo sesekljanega,
  • 1 olupljen strok česna,
  • ⅓ skodelice orehov,
  • sok ½ limone,
  • 2 jedilni žlici naribanega parmezana,
  • 2 jedilni žlici naribanega sira Romano,
  • 3 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja,
  • ¼ skodelice vode.

Postopek priprave

V soljeni vreli vodi 3 minute blanširajte česen in ohrovt, pri čemer pazite, da sta oba potopljena v vodo. Nato ju odcedite, pustite, da se malo ohladita, in z žlico iztisnite še nekaj vode.

V multipraktiku grobo zmeljite orehe, dodajte blanširana ohrovt in česen ter limonin sok. Zopet jih zmeljite, skoraj do gladkega, in vmes z lopatico postrgajte po stenah. Dodajte še obe vrsti sira in papriko. Še zadnjič prižgite multipraktik in počasi dolivajte vodo, da pesto dobi kremasto konsistenco.

Pestu v skledi ročno vmešajte še oljčno olje. Če je pesto pregost, mu dodajte še malce vode.

http://www.mindbodygreen.com/0-21685/11-quinoa-bowls-that-make-it-easy-and-delicious-to-eat-clean.html

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x