Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Kvinoja po grško

kvinoja-po-grsko

Sestavine (za 2 osebi):

  • ½ skodelice suhe kvinoje,
  • 1 skodelica kokošje jušne osnove,
  • 4 skodelice rukole,
  • 1 čajna žlička ekstra deviškega oljčnega olja,
  • 170 g na četrtine narezanih mariniranih srčkov artičok,
  • 1 skodelica na kocke narezanih češnjevih paradižnikov,
  • 1 skodelica na kocke narezanih kumar,
  • 1 skodelica oliv,
  • ⅓ skodelice zdrobljenega feta sira,
  • ¼ čajne žličke soli in popra.

Začinjen tzatziki:

  • 1 skodelica grškega jogurta brez maščob,
  • ½ skodelice sesekljanih ali naribanih kumar,
  • 2 jedilni žlici svežega sesekljanega kopra,
  • 2 čajni žlički sesekljanega česna,
  • 2 jedilni žlici limoninega soka,
  • 1 jedilna žlica omake Sriracha.

Postopek priprave

V manjši posodi zavrite jušno osnovo in kvinojo. Nato zmanjšajte ogenj in pokrito kuhajte približno 15 minut oziroma dokler kvinoja ne vsrka vse tekočine.

Medtem ko se kvinoja kuha, narežite paradižnike in kumare ter pripravite srčke artičok.

V manjši posodici dobro zmešajte sestavine za tzatziki (grški jogurt, kumare, koper, česen, limonin sok in omako Sriracha).

Začinjeno rukolo razdelite v 2 posodi, v vsako dodajte še kvinojo, srčke artičok, kumare, paradižnike, olive, feta sir in nekaj malega soli in popra. Prelijte z začinjenim tzatzikijem in postrezite.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x