Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Krhki kolački iz prosene kaše in mletega maka, veganski, brez laktoze, brez glutena, brez belega sladkorja

Krhke makove potičke (ali kolački, kot želiš), so pripravljeni zgolj iz nekaj sestavin. Zanje ne potrebuješ niti moke niti jajc, masla ali kristalnega sladkorja. Pravzaprav so makove lePotičke veganske, brezglutenske in brezlaktozne (če je to sploh pravi izraz ? ). Pripravljene in pečene so zelo hitro in ker so po vrhu vsega še tako zelo zdrave, si jih lahko popolnoma brez slabe vesti privoščiš kadarkoli in kjerkoli. So rahlo drobljive, tako kot se za krhko testo spodobi, tako da so najprimernejše v manjši obliki, kjer rezanje ni potrebno.


Sestavine:

150 g prosene kaše
75 ml javorjevega sirupa
15 ml kokosovega olja
20 g chia semen
20 g mletega maka
1 čž pecilnega praška
1/2 čž prave vanilije v prahu
1/2 čž sode bikarbone
večji ščep soli

+ sladkor za posip (ksilitol v prahu, seveda iz Kalčka)

 

 

 

Postopek:

Proseno kašo dobro spereš ter jo čez noč namočiš v večji količini vode. Nato jo v cedilu dobro spereš pod tekočo vodo, odcediš in jo v zmogljivem mešalniku skupaj z javorjevim sirupom in razstopljenim kokosovim oljem zmiksaš v gladko gosto tekočo zmes. Za lažje miksanje po potrebi lahko dodaš nekoliko več olja ali nekaj kapljic vode.

V skledi zmešaš vse ostale sestavine (razen sladkorja v prahu) ter jim primešaš tekočo proseno maso. Dobro premešaš. Silikonski modelček za potičke dobro premažeš z kokosovo mačobo, nato pa luknjice nadevaš z zmesjo za potičke. Rahlo potreseš da se masa razporedi, z žlico poravnaš vrh in v ogreti pečici pečeš približno 20-25 minut pri 180 stopnjah.

Pečene potičke ohladiš na rešetki, ohlajene pa (po želji) potreseš še z zdravim mletim sladkorjem.

 

Recept smo objavili v sodelovnju z blogom z zdravimi in okusnimi recepti Cook Eat And Smile.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x