Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Kremasta ohrovtova pomaka z grškim jogurtom

Sestavine (za osem oseb):

  • 2 skodelici grškega jogurta,
  • 2 jedilni žlici lahke majoneze,
  • 1 jedilna žlica medu,
  • 1½ skodelice nasekljanega kodrolistnega ohrovta,
  • ¼ skodelice nasekljane mlade čebule,
  • 1 nasekljano korenje,
  • ¼ skodelice nasekljane rumene ali rdeče paprike,
  • 1 nasekljan strok česna,
  • ¾ čajne žličke soli,
  • ¼ čajne žličke črnega popra,
  • ¼ čajne žličke česna v prahu,
  • ¼ čajne žličke paprike v prahu.

Postopek priprave

V mešalniku najprej dobro zmešajte zelenjavo. Dodajte še ostale sestavine in mešajte, dokler ne bo zmes popolnoma gladka. Pomako nalijte v skodelico, jo pokrijte in pustite stati v hladilniku približno dve uri oziroma najbolje čez noč, da se okusi dobro povežejo. Če pomako pripravljate brez mešalnika, poskusite nasekljati zelenjavo na kar čim manjše delce, nato pa jo vmešajte v že premešane preostale sestavine.

Hranilne vrednosti

Ena porcija vsebuje:

68 kalorij
4 g beljakovin
11 g ogljikovih hidratov
1 g maščob

 

 

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x