Ko beseda nanese na hrano, Francozom verjamemo 100%! Tale francoska juhica je kremasta in obogatena s sirom, sladka zaradi čebule in popolna za hladne dni. V to okusno juho se bodo zaljubili tudi največji nasprotniki čebule.
Sestavine
• 1 velika glava čebule, sesekljana
• 3 žlice masla
• 3 žlice moke
• 1/2 čajne žličke soli
• Poper po okusu
• 4 skodelice polnomastnega mleka
• 2 skodelici sesekljanega poltrdega sira
• Croutons (popečeni koščki kruha)
• Neobvezno: Nariban parmezan in sesekljan drobnjak
Postopek
• V velikem loncu na maslu dušite čebulo. Primešajte moko, sol in poper, dokler se ne zgosti. Postopoma dodajamo mleko. Zavremo; kuhamo in mešamo še 2 minuti oziroma dokler se ne zgosti.
•Vmešajte sir in počakajte, da se raztopi.. Postrežemo z krutoni in po želji potresemo s parmezanom in sesekljanim drobnjakom.

BIO IZDELKI
Iščete zdrave in dobre BIO izdelke? Oglejte si našo spletno trgovino!
Vaš Kalček