Edina boljša stvar kot vonj po pečenem kostanju na cesti? Vonj kuhanega kostanjevega mousa.
Za tale recept, mikser naredi praktično vso delo. Sladica je brez jajc, po želji je lahko tudi brez mlečnih proizvodov. Je res poseben, ampak spet enostaven recept- Idealen za praznični čas.

SESTAVINE (za 2-3 osebe)
- 400 g kuhanega kostanja
- 1,5 dcl lahkega rastlinskega mleka
- Ščep soli
- 40 g mletega eritritola
- 50 g rastlinskih beljakovin v prahu z vanilijevim okusom
- 20 g 100% kakava
- 4 male žličke rastlinske sladke stepene smetane

PRIPRAVA
1. Kuhan in olupljen kostanj z mlekom, eritritolom, ščepcem soli, beljakovinami v prahu
z okusom vanilije (rastlinske ali mlečne) v multipraktiku dobro zmešaj v kremasto maso.
2. Nadevaj polovico mase v steklene kozarčke, drugo polovico obdrži v multipraktiku in ji dodaj kakav. Dobro premešaj.
3. Nato kakavovo maso (drugo polovico mase) nadevaj na prvo kostanjevo maso v kozarčkih.
4. Po vrhu vsakega kozarca dodaj še malo žličko stepene smetane.

Recept by: Maja Kostanjšek!
Bio izdelki
Iščete zdrave in dobre BIO izdelke? Oglejte si našo spletno trgovino!
Vaš Kalček