Za 1 osebo oziroma za 3 palačinke…
Potrebuješ:
- 40 g kostanjeve moke
- 1 jajce
- 85 ml vode
- olje ali kokosovo maščobo za peko
- 125 ml ali 1 lonček kokosovega jogurta
- 1 JŽ kostanjevega medu (lahko tudi kateregakoli drugega)
- 1 čž pomarančnega soka
- krhlje ene pomaranče
Postopek:
Moko presej v skledo, na sredini naredi jamico, vanjo vbij jajce in med stalnim stepanjem počasi dolivaj vodo. Dobro premešaj, da se znebiš vseh grudic in pusti, da zmes počiva 15 minut.
Medtem kokosov jogurt zmešaj z žlico medu ter dodaj nekaj kapljic pomarančnega soka. Pomarančo olupi in razdeli na krhlje. Če imaš voljo jim odstrani še kožico in seveda peške, če jih ima.
Segrej ponev, jo premaži z maščobo, maso za palačinke še enkrat premešaj, nato pa v ponev prilij toliko zmesi, da je dno ravno prekrito. Palačinko obrni, ko se zgoraj že obarva in dobi pike, spodnja plast pa zlahka loči od ponve. Nadaljuj, da porabiš vso zmes, iz katere bi moral(a) dobiti 3 palačinke standardne velikosti.
Pečene palačinke obloži s pomarančnimi krhlji in dodaj veliko žlico medenega kokosovega jogurta. Zavite palačinke prelij z medom in uživaj!
Recept objavljamo v sodelovanju z zakladnico zdravorazumnskih gurmanskih kuharskih zamisli in nasvetov Cook Eat and Smile.