Zdrava in okusna jed v desetih minutah
Potrebujete:
- 2 čajni žlički olivnega olja,
- 1 konzervo črnega fižola (odcejenega in spranega),
- do 2 skodelici koruze,
- ½ skodelice čebule in česna v prahu,
- 1 skodelico salse,
- 1 žlico rjavega sladkorja,
- rdeč poper po okusu,
- 2 skodelici sira,
- 6–8 tortilj.
Priprava:
- Segrejte olje v ponvi ter mu dodajte fižol, koruzo, čebulo in česen v prahu.
- Mešajte dve minuti, da se koruza segreje, nato dodajte salso, sladkor in rdečo papriko.
- V drugo ponev dajte nekaj masla, ko se stopi, pa nanj položite tortilje, na katere dajte nariban sir, četrtino fižola in mešanico koruze.
- Zavijte tortiljo in jo pustite na ognju 2–3 minute na vsaki strani, da postane zlato rjave barve.