Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Korenčkovi muffini (sladki in veganski)

 

Sestavine za 9 muffinov:

  • 65 g riževe moke
  • 75 g polnovredne pirine moke
  • 20 g sončničnih semen
  • 15 g fino naribanega suhega kokosa (t.i. kokosove moke)
  • 15 g chia semen
  • 1 čž cimeta
  • 1 čž pecilnega praška
  • 1/č čž sode bikarbone
  • 1/3 čž soli
  • 165 ml riževega napitka
  • 60 g suhih datljev (brez koščic)
  • 35 g kokosovega olja
  • 65 g drobno naribanega korenja
  • semena za posip: na primer sončnice, bučnice, mak…

 

Postopek:

Pečico segrej na 190 stopinj Celzija.  Pekač za muffine obloži s papirčki ali dobro premaži z maščobo.

V večji skledi zmešaj presejeno riževo in pirino moko, sončnična in chia semena, kokos, cimet, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.

V mikserju zmiksaš narezane datlje*, nato prilij polovico riževega mleka in ponovno dobro zmiksaj. Prilij še preostalo mleko, kokosovo olje in zmiksaj do gladke tekočine. V datljev ‘smoothie’ drobno naribaj korenje, premešaj, nato pa vse skupaj vlij med suhe sestavine. Dobro premešaj ter z zmesjo napolni modelčke za muffine. Potresi jih z mešanico izbranih semen in peci dobrih 20 minut oz. dokler zobotrebček po vbodu v kolaček ne ostane čist.

Pečene muffine s pomočjo vilice preloži na rešetko in ohladi.

* če so datlji presuhi ali pa imaš slabši mešalnik, jih pred miksanjem za nekaj časa namoči v vroči vodi, da se primerno zmehčajo

Recept objavljamo v sodelovanju z Cook Eat and Smile.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x