Kaj točno pa so scones? Scones so sladki ali slani biskvitu podobni trikotniki. Odlično se podajo ob čaju, kavi in zajtrku. Lahko pa si jih pripraviš tudi za malico. Vlažni, mehki, drobljivi in preprosto okusni. Namesto borovnic lahko uporabiš tudi maline ali pa jagode.Tudi rožmarin lahko zamenjaš z drugimi zelišči ali ga pa enostavno izpustiš. Pri scones mi je ravno to všeč, da jih lahko kreiraš po svojih željah. Pripravi si jih in uživaj ob vsakem grižljaju.

Sestavine
- 250 g ovsenih kosmičev
- 60 g nastrganega kokosa
- 2 žlici kokosovega sladkorja
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1/2 žličke soli
- 2 žlici kokosovega olja
- 125 ml sojinega mleka
- 85 g borovnic (svežih ali zamrznjenih)
- 1-2 žlici narezanega rožmarina, po želji
- 120 g sladkorja v prahu
- ščepec vanilije v prahu
- 1-2 žlici sojinega mleka

Postopek
- V multipraktik dodaj ovsene kosmiče in nastrgan kokos. Vse skupaj dobro zmešaj v moko.
- Pečico prižgi na 200 °C in obloži pekač s peki papirjem.
- V večjo posodo stresi ovseno moko, kokosovo moko, kokosov sladkor, pecilni prašek, sol in rožmarin. Premešaj.
- Dodaj kokosovo olje in z rokami zmešaj. Dobiti moraš drobljivo zmes.
- Dodaj sojino mleko in zmešaj.
- Maso za "scones" stehtaj in jo razdeli na dva dela.
- Delovno površino pomokaj z ovseno moko in oblikuj en del testa v "disk", debeline okoli 2 cm.
- Nanj položi borovnice in jih rahlo potisni v testo.
- Iz drugega dela testa oblikuj drugi "disk", debeline okoli 2 cm, in ga postavi na borovnice. Potlači proti dnu.
- Testo razdeli na 8 kosov.
- Testo postavi na pekač in peci v pečici okoli 12-15 minut.
- Ko so "scones" pečeni, jih vzemi iz pečice in jih popolnoma ohladi.
- Za glazuro v manjšo posodo stresi sladkor v prahu, sojino mleko in vanilijo. Premešaj.
- "Scones" prelij z glazuro in postrezi.
Recept by: Gašper kuha!

BIO izdelki
Iščete zdrave in dobre BIO izdelke? Oglejte si našo spletno trgovino!
Vaš Kalček