Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Kolač s kokosom na kubik

V kolaču ni ne kvasa, ne jajc (ali njegovih nadomestkov-chia semen, lanenih semen, indijskega trpotca…). Zato priporočam, da namesto tankih, režeš debelejše rezine, da te slučajno ne bi razpadle, seveda pa za dodatno vezavo v zmes lahko dodaš tudi eno od zgoraj naštetih sestavin, prav tako pa lahko vmešaš bananin pire ali jabolčno čežano.

Na tem mestu torej ideja: Naredi bananin kruh! Sladkobo kolača lahko povečaš ravno z bananinim pirejem (z vilico preprosto speštat dobro zrelo banano ali dve, ter sadež dodaš tekočim sestavinam), hkrati pa se bo kolač še bolj kompakten, saj banana deluje kot vezivo ter seveda sladek in sočen. In ker imajo sadni kolač navadno vsi radi… Zakaj ne?

 

Sestavine:

  • 340 g polnovredne pirine moke
  • 110 gramov fino ribanega kokosa (kokosove moke)
  • 2 čž bio pecilnega praška
  • pol čž sode bikarbone
  • pol čž fino mlete soli
  • pol čž sveže mletega muškatnega oreščka
  • pol čž prave burbonske vanilije v prahu*
  • pločevinka (400ml) polnomastnega kokosovega mleka*
  • 60 g kokosovega olja
  • 60 ml javorjevega sirupa

*naj bo koosovo mleko z vsaj 60-odstotnim deležem kokosa in brez emulgatorjev, vanilija pa res tista prava.

Postopek:

Pečico ogrej na 175 stopinj Celzija.

Pekač obloži s peki papirjem ter ga dobro premaži s kokosovim oljem.

V večji skledi premašaj presajeno moko, kokos, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, muškatni oreškek ter vanilijo.

V kozici na nizki temperaturi stopi kokosovo olje, nato prilij javorjev sirup ter kokosovo mleko. Po potrebi še malce (a nežno!) segrej in z metlico premešaj, da nastane homogena tekočina.

V sredino suhih sestavin naredi jamico, nato pa vanjo vlij kokosovo olje, mleko in sirup. Z leseno kuhalnico dobro premešaj, tako da v testu ni grudic.

Testo preloži v pripravljen pekač in peci približno 40 – 45 minut. Kruh je pečen, ko zobotrebček, ko ga zapičiš vanj, ostane suh. Pečen kruh preloži na rešetko, da se popolnoma ohladi. Razreži na centimeter ali centimeter in pol debele rezine.

Ohlajen kruh lahko nekaj dni hraniš na sobni temperaturi, a ga raje zavij v prozorno kuhinjsko folijo, da se ne izsuši prehitro. Lahko ga imaš tudi v hladilniku ali pa razrezanega zamrzneš.

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook Eat And Smile.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x