Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Kokosovo olje Cobio

 

Čudovite lastnosti Cobio kokosovega olja

Najbolj zdravo olje?
Idealna podpora zdravemu življenjskemu slogu

kokosovo-olje-cobio1

 

Cobio 100% kokosovo olje je naravno, hladno stisnjeno, ni hidrogenizirano, je neobarvano in  nerafinirano ter ima blag naraven vonj in okus po kokosu. Pridelano je iz kokosov kokosove palme (CocosNucifera), ki raste na tradicionalnih farmah Južnega Pacifika in Vzhodne Indije.

Kokosovo olje je edinstveno v primerjavi z večino ostalih maščob in zaradi svojih enkratnih lastnosti ima pomembno mesto v prehrani, zdravstvu in industriji. To, kar razlikuje kokosovo olje od drugih maščob, je sestava maščobnih kislin v kokosovem olju – srednje verižne maščobne kisline (MCT). Srednje verižne maščobne kisline se lahko presnavljajo, se takoj spremenijo v energijo ter se v celicah ne nalagajo kot odvečna maščoba.

Maščobe hladno stisnjenega kokosovega olja zato imajo pomembno vlogo v uravnoteženi in zdravi prehrani.

V tradicionalnih skupnostih tropskih predelov kokos in kokosovo olje že stoletja pomenita vir preživetja in dobrega počutja. Kokosovo palmo imenujejo tudi »drevo življenja«. V moderni prehrani je kokosovo olje pomembno, saj je ena redkih nasičenih maščob rastlinskega izvora. Pri prebavi kokosove maščobe je potrebnih manj encimov, torej ne obremenjuje trebušne slinavke, in je kot takšno primerno za diabetike.

Cobio hladno stisnjeno in nerafinirano kokosovo olje je zaradi svoje sestave in MCT zelo primerno olje za kuhanje, peko in cvrtje. Lahko ga uporabimo tudi kot samostojno jed ali namaz. Poleg tega je hladno stisnjeno in nerafinirano kokosovo olje odlično tudi kot olje za masažo, ker se vpije globoko v kožo in ne pušča »mastnega« občutka. Zaradi svojih sestavin (lavrinska in kaprinska maščobna kislina) in protivirusnih, antibakterioloških in protigljivičnih lastnosti ščiti kožo in telo. Antioksidanti v hladno stisnjenem kokosovem olju ščitijo pred nastajanjem nevarnih prostih radikalov, ki povzročajo staranje in poškodbe kože, zato je tudi odlično olje za po sončenju.

Malaita - Ekstra deviško kokosovo olje

Malaita, ekstra deviško kokosovo olje, jeedino olje, ki je ročno in hladno stisnjeno iz svežih kokosov neposredno na kmetijah Solomonovih Otokov na Južnem Pacifiku po postopku direktnega mikro stisnjenja (DirectMicroExpelling - DME). S tem postopkom kokosovo  olje obdrži vse svoje sveže in naravne aktivne lastnosti. Je popolnoma naravno in ekološko,  z blagim in značilnim okusom in vonjem.

DME tehnologija* postavlja proizvodnjo kokosovega olja nazaj na kmetije Južno Pacifiških otokov, kjer originalno raste kokosova palma. Družinam na kmetijah omogoča, da proizvedejo kokosovo olje v eni uri od odprtja kokosovega oreha. DME sistemi proizvodnje kokosovega olja so postavljeni širom Pacifika, v Indoneziji, Papui Novi Gvineji, Solomonovih Otokih, na otokih Tonge, Kiribatov, Tuvaluja, Vzhodnega Timorja, v Indiji in Afriki.

Sistem pridobivanja ekstra deviškega kokosovega olja DME je akreditiran s strani NASAA (AQIS in IFOAM), ter pomeni Fair Trade v najboljšem pomenu. Pridelava in prodaja tega kokosovega olja koristi nam vsem - potrošnikom z naravnim, hranljivim in zdravju koristnim proizvodom kot tudi pridelovalcem, katerim pomeni glavni in pomembni vir prihodkov.

DME način proizvodnje pomembno vpliva na izboljšanje življenja lokalnih skupnosti. Proizvajalci Cobio kokosovega olja Malaita (poimenovan po otoku Malaita na Solomonovih otokih, kjer je olje pridelano) imajo s proizvodnjo prihodek, ki je nekajkrat večji od predelave kokosa za "copro" (rafnirano olje), hkrati je ohranjeno tradicionalno družinsko življenje in komunalna kultura, ter nedotaknjeno okolje z izrabo obstoječih in samozadostnih virov ter s postopkom pridelave brez odpadkov.

 

Recept - kokosov namaz z drobnjakom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- 100 g tahinija, 80 g tofuja, 120 ml ekstra deviškega kokosovega olja, 150 ml vode

- ½ žličke soli, ½ žličke popra, ¼ soka ene limone

- Šopek drobnjaka

Najprej s paličnim mešalcem zmešamo tofu, vodo in sol v gladko tekočo zmes. Nato dodamo raztopljeno kokosovo olje in spet gladko zmešamo. Nato dodamo še tahini, poper in drobnjak; čisto na koncu pa primešamo še sok limone. Shranimo v kozarčkih v hladilniku.

 

 

Recept sladki kokosov namaz s kakavom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- 150 ml ekstra deviškega kokosovega olja, 20 g mletih mandljev, 30 g pravega kakava,

- ¼ žličke cimeta; ¼

žličke mlete vanilije, ¼ žličke mletega ingverja, ¼ žličke mletega muškatnega oreha

- 50 ml javorjevega sirupa, 50 ml agavinega sirupa

Vse skupaj dobro premešamo s paličnim mešalnikom, pretočimo v kozarčke in shranimo za 1 uro v hladilniku, da se strdi. Lahko hranimo tudi na sobni temperaturi, če ni višja od 20°C.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x