Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

KOKOSOVA PANAKOTA Z MATCHO IN JAGODAMI

Če iščete recept za kremasto sladico, ki jo lahko hitro pripravite, bo ta panna cotta zagotovo izpolnila vsa vaša pričakovanja. Navdušila vas bo njena enostavna priprava in osvežujoč okus čudovite kuhane kreme.

Za pripravo te sladice boste potrebovali le nekaj sestavin: Kokosovo mleko, koruzni škrob, vaniljev sladkor in matcho v prahu. Škrob ji bo dal določeno trdnost, matcha pa kremi lepo zeleno barvo.

Ta recept je kot nalašč za začetnike ali če se vam mudi in želite sestaviti nekaj nenavadnega in zelo okusnega.

Zahtevnost: 1/5, zelo enostavno

Potrebna oprema: štedilnik, mešalnik ali palični mešalnik

Čas priprave: 15 minut in vsaj  4 ure za hlajenje

Število porcij: 4 majhne panakote (ki imajo zelo močan okus)

SESTAVINE:

Za Panna Cotto:

500 ml kokosovega napitka

40 g koruznega škroba (ali 50g v kolikor želimo panakoto prevrniti in servirati na krožniku) – končna panakota bo bolj “zbita”

50 g sladkorja

1 jušna žlica vanilijevega sladkorja

1 jušna žlica matche (ali manj za manj intenziven okus)

Za dekoracijo:

Matcha

Strjeni del kokosovega napitka v konzervi (ki ga čez noč pustimo v hladilniku)

Jagode (približno 1 – 2 nasekljani jagodi na eno panakoto)

POSTOPEK:

  1. Vse sestavine za panakoto zmešamo v blenderju ali s paličnim mešalnikom.
  2. V kozici segrevamo, da se škrob aktivira in se mešanica zgosti v “puding”.
  3.  Nalijemo v kozarčke in ohladimo za 4 ure.
  4. V kolikor so se med kuhanjem naredile grudice še enkrat zmiksamo.
  5. V hladilniku ohlajamo vsaj 4 ure, najboljše čez noč.

Ideja:

Opcijsko lahko v kuhano panakoto primešamo tudi kokosovo smetano za bolj kremasto strukturo (strjeni del približno ene pločevinke kokosovega napitka). Struktura bo tako bolj kremasta, vendar bo boljše, da jo postrežeš v kozarcu in ne na krožniku.

Alergije:

V kolikor ne smeš uživati kokosa lahko le-tega nadomestiš s sojinim napitkom in kokosovo smetano, ki jo vmešaš na koncu, s sojino smetano za stepanje.

Recept: Anja Geč

BIO proizvodi

Iščete BIO izdelke za ta recept? Pokukajte v našo spletno trgovino!

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x