Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Kokosova kvinoja s curryjem, zelenjavo in pečeno cvetačo

kvinoja-curry

Sestavine (za 4 osebe):

Pečena cvetača:

  • 1 glava cvetače, narezana na za grižljaj velike cvetke,
  • 2 jedilni žlici stopljenega kokosovega olja ali oljčnega olja,
  • ¼ čajne žličke kajenskega popra,
  • morska sol.

Kokosova kvinoja s curryjem in zelenjavo:

  • 2 čajni žlički stopljenega kokosovega olja ali oljčnega olja,
  • 1 sesekljana srednje velika čebula,
  • 1 čajna žlička mletega ingverja,
  • 1 čajna žlička mlete kurkume,
  • ½ čajne žličke curryja v prahu,
  • ½ čajne žličke mletega kardamoma,
  • 1 konzerva (415 ml) lahkega kokosovega mleka,
  • ½ skodelice vode,
  • 1 skodelica z vodo sprane in nato odcejene kvinoje,
  • ⅓ skodelice rozin,
  • 1 čajna žlička jabolčnega kisa,
  • 4 skodelice rukole, narezane blitve, špinače ali ohrovta,
  • po okusu lahko tudi 2 na drobno narezani mladi čebuli in grobo mleto papriko.

Postopek priprave

V pečici, ogreti na 220 °C, 25–30 minut pecite cvetačo s kajenskim poprom in kančkom soli. Po približno polovici časa jo obrnite in nato pecite, dokler ne bo nežna in zlata po robovih.

V večjem loncu s pokrovom na srednji temperaturi ogrejte kokosovo olje. Dodajte čebulo in ob pogostem mešanju pražite, dokler ne postane prosojna (približno 5 minut). Dodajte ingver, kurkumo, curry in kardamom ter dobro premešajte. Dolijte kokosovo mleko, vodo, kvinojo in rozine. Naj zavre, nato pokrijte in zmanjšajte ogenj. Kuha naj se približno 15 minut, nato odstavite z ognja in pustite počivati 5 minut.

Premešajte kvinojo, vmešajte sol, kis in zelenjavo (če boste kasneje uživali tudi ostanke jedi, je zelenjavo bolje shraniti posebej – stran od kvinoje, saj je ni dobro greti). Mešanico razdelite v 4 posode in jedi dodajte še pečeno cvetačo. Po želji okrasite z mlado čebulo in grobo mleto papriko.

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x