Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Kokosov sladoledni cheesecake z limeto in avokadom (vegansko, presno, brez glutena)

Kokosov sladoledni cheesecake z limeto in avokadom [vegansko, presno, brez glutena]

Sestavine

 

Prva plast:

  • ¾ skodelice razkoščičenih dateljnov, namočenih v vroči vodi nekaj minut, da se omehčajo (nato vodo previdno odlijemo)
  • 1 skodelica mešanih oreščkov (priporočljivi so lešniki, mandlji in brazilski oreščki)
  • 2 žlici rastlinskega mleka

 

Druga kremasta plast:

  • 1 skodelica indijskih oreščkov, namočenih v vodi za najmanj 2 uri ali na hitro namočenih v vroči vodi (10–20 minut)
  • 1 žlica chia semen, namočenih v 3 žlicah mandljevega ali sojinega mleka (tekočina se bo lepo zgostila)
  • 1 skodelica kokosovega olja (tekočega)
  • ½ skodelice agavinega sirupa
  • sok in sadna pulpa 1 limete
  • 1 popolnoma zrel avokado srednje velikosti
  • ½ skodelice nastrganega kokosa in nekaj malega še za okras
  • 2–3 skodelice svežih jagod, nasekljanih na tanke rezine, za okras

 

Navodila za pripravo

  1. Najprej poskrbimo, da so indijski oreščki, dateljni in chia semena lepo namočeni.
  2. Pripravimo prvo plast. Mešane oreščke damo v blender in mešamo, dokler iz njih ne dobimo moke. Dodamo namočene datlje (brez vode, v katerih smo jih namočili) in sojino ali mandljevo mleko ter mešamo še nekaj minut. Morda bo treba vmes blender ustaviti in postrgati robove posode. Ko imamo popolnoma zmešano lepljivo testo, ga vlijemo v manjši pekač. Maso pritiskamo ob dno in jo lepo poravnamo. Pekač damo v zamrzovalnik in se lotimo priprave druge plasti.
  3. Kokosovo olje stopimo na manjšem ognju in odcedimo indijske oreščke. Oboje damo v blender in dodamo še chia semena, agavin sirup, limetin sok in sadno pulpo ter avokado. Na najvišji hitrosti mešamo nekaj minut, da dobimo popolnoma gladko kremo. Vlijemo jo iz blenderja in ji dodamo še nastrgan kokos. Maso dobro premešamo, preden jo prelijemo čez prvo plast v pekaču. Zmes enakomerno razmažemo in pekač ponovno položimo v zamrzovalnik za več ur.
  4. Preden postrežemo, sladico okrasimo z večjo količino rezin jagod in nekaj nastrganega kokosa.

Vir: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/coconut-ice-cream-cheesecake-with-lime-and-avocado/

Prevedla: Jana Klinkon

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x