Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Več ogledov

Kokosov sladkor* surovi 250 g Dragon foods

Dobavljivost: Na zalogi (1-4 dni)

Hiter pregled

Ekološki kokosov sladkor se ponaša z nežnim karamelnim okusom in je zaradi hranil in nizkega glikemičnega indeksa dobra alternativa za namizni beli sladkor.
4,59 €

Opis

Ekološki kokosov sladkor se ponaša z nežnim karamelnim okusom in je  zaradi hranil in nizkega glikemičnega indeksa dobra alternativa za namizni beli sladkor. Kokosov sladkor lepo dopolnjuje zdravo in uravnoteženo prehrano in ustrezno olajša nadzor nad težo. 

Za razliko od navadnega namiznega sladkorja in fruktoznega koruznega sirupa, ki ne vsebujeta nobenih hranilnih snovi in predstavljata prazne kalorije, kokosov sladkor vsebuje železo, cink, kalcij in kalij ter še nekaj maščobnih kislin, polifenolov in antioksidantov. V kokosovem sladkorju še najti tudi inulin, ki upočasnjuje absorpcijo glukoze, ima nizek glikemični indeks (GI 35) in zato minimalen vpliv na dvig krvnega sladkorja ter je primeren za ljudi z diabetesom.

Kokosov sladkor, ki se pridobiva iz kokosove palme, je naravno sladilo iz sladkih in vodenih cvetov z vrha kokosove palme. Cvetove ročno oberejo, nato pa pridobijo sladko tekočino, ki jo segrevajo toliko časa, da voda izpari. Produkt je kokosov sladkor.

Pomembna prednost kokosovega sladkorja za zdravo in uravnoteženo prehrano je nizek glikemični indeks (GI 35). Glikemični indeks nam daje informacijo, kako hitro se ogljikovi hidrati, prisotni v živilu,  pretvorijo v sladkorje. Bolje je, če je ta postopek čim počasnejši. Živila z nizkim GI imajo vrednost GI do 55.

Kokosov sladkor uporabljamo tako kot druge sladkorje za sladkanje jedi, napitkov in sladic.

Pri uporabi kokosovega sladkorja je potrebno vendarle biti zmeren. Kokosov sladkor sicer ni tako obremenjujoč za organizem kot navaden beli sladkor, ni pa niti živilo, ki ga lahko uživamo povsem brezskrbno. Obravnavati ga je potrebno na isti način kot med, ki premore številne zdravju koristne snovi, kajti deluje protivnetno in protimikrobno, toda moramo biti z njegovo uporabo varčni.

Opis izdelka je samo informativnega značaja in ni bil potrjen s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

Recepti

Veganske kokosove kroglice

18. 08. 2015

  Iščete božansko in zdravo poslastico? Imamo pravo stvar za vas. Te kokosove kroglice so narejene iz 100% celostnih živil in ne vsebujejo mleka, sladkorja ali glutena. A namesto, [..]

Mogoče vas zanimajo naslednji izdelki

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x