Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Kivijeve presne rezine

Sestavine:

Za podlago…

  • 120 g mehkih, izkoščičenih datljev
  • 50 g mandljev
  • žlica (cca. 7 ml) stoplejnega kokosovega olja

Za kremo…

  • 185 g indijskih oreščkov
  • 60 ml sveže iztisnjenega limoninega soka
  • 60 ml javorjevega sirupa*
  • 90 ml stopljenega kokosovega olja
  • žlica fino naribanega svežega ingverja (uporabi ribežen za limonino lupinico)
  • ščepec soli
  • pol čž prave burbonske vanilije v prahu
  • pest (cca. 20 g) sveže mlade špinače (pred tem ji odstrani stebelca)
  • 1 kivi

Za okras…

  • rezine kivija

*za strogo presne sladice namesto z javorjevim pripravi z agavinim sirupom

Postopek:

Predpriprava: indijske oreščke za nekaj ur (ali čez noč) namočite v vodi. Izbrano posodico (kvadratno, pravokoto ali okroglo) obložite s prozorno kuhinjsko folijo in sicer tako, da ta gleda čez rob posode.*

Datlje grobo nasekljajte ter jih skupaj z mandlji** in kokosovoim oljem v mikserčku drobno sesekljajte. Z zmesjo napolnite posodico tako, da jo s pomočjo prstov čim bolj pritisnete ob podlago.

Indijske oreščke dobro sperite pod tekočo vodo in odcedite. Stresite jih v mešalnik, na hitro zmiksajte, nato pa dodajte še vse ostale sestavine z izjemo špinače in kivija. Zmiksajte v gladko zmes.

Malo več kot pol kreme prelijte na podlago in postavite v zamrzovalnik.

Medtem operite in osušite špinačo, jo grobo sesekjajte, kivi pa olupite in razrežite. Oboje vrzite v preostanek kreme in zmiksajte do gladkega. Zeleno zmes previdno prelijte čez že rahlo zamrznjeno ‘belo’ kremo in vsaj za dve uri postavite v zamrzovalnik.

Kivi olupite in razrežite na tanke kolobarje. Z njimi okrasite pito. Pred rezanjem počakajte da se malce otopli**, razrežite in postrezite.

*s pomočjo folije boste pozneje brez težav dvignili sladico iz posode-

**za malce bolj hrustljavo podlago lahko mandlje pred miksanjem na nizki temperaturi na peki papirju malce popečete (za povsem presno sladico naj bo temperatura pod 47 stopinj)

***če imate raje zamrznjene sladice tortico lahko v zamrzovalniku zadržite dlje časa, jo razrežete in postrežete še skoraj zamrznjeno. Za bolj kremasto strukturo pa pred rezanjem in postrežbo pustite, da se tortica na sobni temperaturi malce ogreje

vir www.cookeatandsmile.com

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x