Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Keto bučni sirov sendvič

Bučni sirov sendvič

Sestavine (za dva sendviča):

  • 4 skodelice nastrganih bučk,
  • 1 jajce,
  • ½ skodelice nastrgane mocarele,
  • 4 jedilne žlice nastrganega parmezana,
  • 1 čajna žlička posušenega origana,
  • ½ čajne žličke soli,
  • ščepec črnega popra,
  • 1 jedilna žlica masla (sobne temperature),
  • 1/3 skodelice (85 g) nastrganega sira cheddar.

Postopek priprave:

Segrejte pečico na 220 °C. Pekač obložite s papirjem za peko in slednjega rahlo namastite.

Nastrgane bučke postavite v temu primerno posodo in jih segrevajte v mikrovalovni pečici približno 6 minut. Če mikrovalovne pečice nimate, lahko ta korak izvedete na štedilniku. Nato jih stresite na krpo in jo kar se da močno zavijte, da iz bučk iztisnete čim več vlage. Nato jih stresite v večjo posodo in vmešajte jajce, mocarelo, parmezan, origano, sol in poper.

Maso razdelite na štiri enake dele in iz vsakega na pekaču oblikujte kvadrat. Pecite dokler kvadrati en postanejo rahlo rjavi, približno 15 do 20 minut. Nato vzemite pekač iz pečice in pustite počivati vsaj 10 minut, preden jih zelo pazljivo odstranite iz papirja za peko.

Nato na srednjem ognju segrejte ponev. Zgornje dele bučnih rezin namažite z maslom. Dve rezini položite na ponev tako, da bo v stiku s ponvijo z maslom namazana stran. Nato ju potresite s sirom in na vrh položite še drugi dve rezini, tokrat z masleno stranjo navzgor. Znižajte temperaturo in pecite 2 do 4 minute oziroma dokler ne postane rezina spodaj zlato zapečena, nato sendviče obrnite in pecite 2 do 4 minute še na drugi strani.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x