×
Prijavni obrazec
×
Registracija
Podatki profila
Prijavni podatki
ali prijava
Opis
Pri ajdi uporabljamo predvsem njena semena, iz katerih z luščenjem naredimo ajdovo kašo, z mletjem pa ajdovo moko. Ajdovo kašo uživamo kuhano (kot prikuho), ali pa pečeno (podobno kot rižev narastek). Iz ajdove moke pripravljamo ajdove žgance, ajdove krapce, kruh, štruklje, rezance, palačinke (ruski kvašeni blini in francoske galette), biskvite in druge jedi.Recepti

Zeleni falafel
Iz spodnjih količin je Katja naredila 6 manjših falaflov oz. polpet, lahko pa se odločiš za 3 večje… Sestavine: 75 g kuhane čičerike 75 g na hitro pokuhanega graha pol manjše ša [..]

Bananini piškoti s kokosovo kremo in čokoladnim prelivom (vegansko, presno, brez glutena)
Sestavine Piškoti: 3 zelo zrele olupljene banane ⅔ skodelice mandljeve moke ⅔ skodelice ajdove kaše 2 žlički cimeta v prahu 2 žlički chia semen 1 žlička vanilje v prahu ¼ čajn [..]

Petminutna ajdovo-bananina tortica za eno osebo
Ko si zaželite bananin kruh, pa imate le 5 minut časa, je to idealna rešitev za vas. Ta zdrava ajdovo-bananina tortica je brez sladkorja, vsebuje malo maščobe, veliko beljakovi [..]
Mogoče vas zanimajo naslednji izdelki
-
Kaša* prosena 500g Ecor
3,29 €