Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Kamutova pica z bazilikinim pestom brez oreškov

Količine v receptu so za eno osebo (ali morda dve malo manj lačni), zato po potrebi povečaj količine.

Potrebuješ:

Za testo…

  • 150 g kamutove moke (+ dodatna moka za mesenje in valjanje)
  • 125 ml mlačne vode
  • 1/2 čž suhega kvasa
  • 1/4 čž ksilitola (brezovega sladkorja)
  • 1/2 čž soli
  • 1 JŽ olivnega olja

Za premaz…

  • 25 g sončničnih semen
  • 20 g sveže bazilike
  • ščepec suhega česna (lahko tudi svežega)
  • sol
  • cca. 4 JŽ limoninega soka
  • cca. 6 JŽ olivnega olja
  • malce vode

Za oblogo…

  • grah
  • sladkorni grah
  • bučke (zelene, rumene)
  • cvetove bučk
  • koromač
  • rdečo čebulico
  • feta sir
  • suh origano

+ sveža zelišča (za okras in okus), npr. bazilika, meta, origano

Postopek:

1.

Za testo…

V večji skledi zmešaj vodo, kvas, sladkor in olje. Dodaj sol in med mešanjem s kuhalnico postopoma dodajaj presajeno moko. Premešaj, da se sestavine zmešajo in združijo v kepo. Nato testo nekaj minut mesi, pri čemer postopoma dodajaj še toliko moke, da se testo ne lepi več, po drugi strani pa vseeno ni pretrdo. Naj bo prožno. Oblikuj kepo, položi jo v pooljano posodo in pokrij s prozorno folijo in/ali kuhinjskim servietom. Pusti, da vzhaja 45 minut.

Za premaz…

Medtem pripravi pesto. Pečico segrej na 150 stopinj, nato pa na pekaču, obloženem s peki papirjem cca. 10 minut praži sončnična semena. Vmes jih vsaj enkrat premešaj. Stresi jih v mešalnik in zmiksaj v moko. Nato dodaj še vse preostale sestavine. Tekočino lako dodajaš postopoma, ne vse hkrati in jo doziraš po okusu* in po potrebi. Premaz ne sme biti preredek.

Za oblogo…

Na kolutke na tanko nareži bučke, bučkine cvetove operi. Čebulico nasekljaj na malce večje kose. V vreli vodi na hitro pokuhaj grah in koromač, odcedi in zelenjavo splakni pod hladno vodo. Tako bo grah ohranil živahno zeleno barvo, zelenjava pa ne bo postala premehka.

* pesto NUJNO sproti preizkušaj in ga prilagodi svojemu okusu. Že limone se med seboj precej razlikujejo po kislosti, oljčno olje pa zna biti precej močno in grenko ali po drugi strani zelo zelo blago. Pomembno je, da ti je pesto všeč, saj bo tako tudi pica veliko bolša ?

2.

Pečico segrej na vsaj 200 stopinj Celzija. Testu po potrebi dodaj še malo moke (če se še vedno lepi, sicer ne). Na pomokanem peki papirju z rokami ali s pomočjo pomokanega valjarja oblikuj pico. Premaži jo s pestom, obloži z zelenjavo, potresi z razdrobljeno feto in suhim origanom. Peci na najnižjem delu pečice, približno 10 minut oz. dokler testo ni pečeno, zelenjava pa še vedno sočna. Pico rahlo ohladi in po želji obloži še z nekaj sveže zelenjave, feta sirom in svežimi zelišči.

Recept objavljamo v sodelovanju z blčogom Cook eat and smile. http://www.cookeatandsmile.com/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x