Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Kako narediti brezglutensko moko iz leče?

Tukaj je recept za katerega še zagotovo niste slišali! Leča se v Indiji uporablja za izdelovanje moke, no nam se to ne zdi nič čudnega: leča je super zdrava, odlično paše tako v slane kot sladke jedi, iz nje pa se lahko naredi tudi moka.

Leča je sestavljena iz 25% beljakovin in je bogata z vlakninami, zaradi česar je zdrav dodatek vašim receptom. Leča je tudi naravno brez glutena, zato je ta moka idealna za tiste, ki se ga izogibajo.

Leča je hranilna, enostavna za kuhanje in popolna za vegetarijanske in veganske obroke.

SESTAVINE

-3 skodelice suhe leče po vašem izboru (mi smo uporabili zeleno)

POSTOPEK

Da naredimo moko, segrejte pečico na 200 stopinj. Razporedite lečo po pekaču obloženim s peki papirjem.

Pecite 10 minut in premešajte. Pecite še dodatnih 5minut če je potrebno.

Lečo stresite v blender in blendajte dokler se leča ne spremeni v drobni prah. Ostalo bo nekaj večjih koščkov zato jih precedite skozi sito. Hranite v neprodušni posodi.

* OPOZORILO: Drobljenje leče bo trajalo nekaj časa. Najbrž se bo vaš blender segrel. Opočijte si in čez 15-20min ponovno malo blendajte.

BIO IZDELKI

Iščete zdrave in dobre BIO izdelke za ta recept? Oglejte si našo spletno trgovino!

Vaš Kalček

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x