Tukaj je recept za katerega še zagotovo niste slišali! Leča se v Indiji uporablja za izdelovanje moke, no nam se to ne zdi nič čudnega: leča je super zdrava, odlično paše tako v slane kot sladke jedi, iz nje pa se lahko naredi tudi moka.
Leča je sestavljena iz 25% beljakovin in je bogata z vlakninami, zaradi česar je zdrav dodatek vašim receptom. Leča je tudi naravno brez glutena, zato je ta moka idealna za tiste, ki se ga izogibajo.

Leča je hranilna, enostavna za kuhanje in popolna za vegetarijanske in veganske obroke.
SESTAVINE
-3 skodelice suhe leče po vašem izboru (mi smo uporabili zeleno)
POSTOPEK
Da naredimo moko, segrejte pečico na 200 stopinj. Razporedite lečo po pekaču obloženim s peki papirjem.
Pecite 10 minut in premešajte. Pecite še dodatnih 5minut če je potrebno.
Lečo stresite v blender in blendajte dokler se leča ne spremeni v drobni prah. Ostalo bo nekaj večjih koščkov zato jih precedite skozi sito. Hranite v neprodušni posodi.

* OPOZORILO: Drobljenje leče bo trajalo nekaj časa. Najbrž se bo vaš blender segrel. Opočijte si in čez 15-20min ponovno malo blendajte.
BIO IZDELKI
Iščete zdrave in dobre BIO izdelke za ta recept? Oglejte si našo spletno trgovino!
Vaš Kalček