Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Kaj jesti za boljši in hitrejši tek?

 

Včasih tudi ob rednem treniranju ni viden napredek v časovnih rezultatih ali vzdržljivosti. Morda se celo zdi, da se forma slabša. A na napredovanje ne vpliva le treniranje samo, temveč so pomembni še trije ključni dejavniki: ustrezna količina spanja, regeneracija po treningih in izbira jedilnika. Za boljše rezultate in večjo vzdržljivost zato v jedilnik vključite naslednjih osem živil:

Mandlji* 250g Eko&Bio

  1. Mandlje

Ko potrebujete energijo, je najboljša izbira pest surovih nesoljenih mandljev. Ti so namreč polni beljakovin in zdravih maščob, ki ne povzročijo večjih sprememb ravni krvnega sladkorja, vlaknine v njih pa vas bodo nasitile.

Mandlji* 250g Ecor

  1. Chia puding z rastlinskim mlekom

Poleg vode je treba po teku v telo nujno vnesti dovolj hranil za regeneracijo mišic, predvsem kakovostnih ogljikovih hidratov in beljakovin. V tem pogledu je popoln obrok chia puding, pripravljen z rastlinskim mlekom, ki nima le omenjenih koristi, temveč je z dodatkom najljubšega sadja tudi osvežilen.

Semena* Chia 200g Dragon food

  1. Kvinojo

Ta nadomestek riža, ki izhaja iz Peruja, je poln beljakovin, vlaknin, železa in vitamina B6, zato vas bo nasitil in oskrbel z energijo za cel dan.

Kvinoja* 500g Eko & Bio

  1. Smuti z malo sladkorja

Pred dolgim tekom je priporočljiv prigrizek, ki ne vsebuje veliko sladkorja in je lahek za prebavo. Smuti z dodanimi beljakovinami, prej namočenimi mandlji, zamrznjenim jagodičevjem, zelenjem in avokadom je odlična izbira. A naj ne bo prevelik, saj tek z želodcem, polnim tekočine, ni preveč prijeten.

 

  1. Temno čokolado

Tudi čokolada je v tem primeru odličen in zdrav vir energije, a le, če vsebuje vsaj sedemdeset odstotkov kakava – v tem primeru je odličen vir železa, magnezija in antioksidantov. Poleg tega pa bo zadovoljila tudi željo po sladkem.

Čokolada* temna 85 % 100 g G&B

 

  1. Jabolka

Kot pravijo: jabolko na dan, odžene zdravnika stran. Jabolka so bogata s histaminiki in delujejo protivnetno, kar pride prav predvsem tistim z bolečinami med ali po teku.

 

  1. Ingver

Na jedilniku je dobrodošlo pravzaprav karkoli, kar vsebuje ingver. Ta namreč naravno lajša otekline in bolečine v mišicah. Iz njega si lahko pripravite čaj, ga dodate smutiju ali z njim začinite juho.

 

  1. Brokoli in cvetačo

Brokoli in cvetača krepita splošno zdravje, preprečujeta pa tudi artritis. Gležnji in kolena vam bodo hvaležni, če ju dodate na jedilnik – poskusite trenutna trenda: cvetačni riž in cvetačno pico.

Povzeto po:

http://www.mindbodygreen.com/0-28646/what-to-eat-for-stronger-faster-runs.html?utm_source=mbg&utm_medium=email&utm_content=daily-b-template&utm_campaign=170206

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x