Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Juha iz sladkega krompirja in mandljev

juha-kvinoja-mandlji

Sestavine (za 4–6 oseb):

  • 1 nasekljana čebula,
  • 1 nasekljan strok česna,
  • 2 narezana velika sladka krompirja,
  • 4 skodelice zelenjavne juhe,
  • 1 čajna žlička mletega ingverja,
  • 1 čajna žlička mletega timijana,
  • ½ čajne žličke mletega cimeta,
  • ½ čajne žličke mlete kumine,
  • ¼ čajne žličke mletega muškatnega oreščka,
  • ¼ čajne žličke soli,
  • 1/8 čajne žličke popra,
  • 1/3 skodelice mandljevega masla,
  • 1 skodelica narezanih paradižnikov.

Postopek priprave

Čebulo in česen 5–6 minut pražite na četrtini skodelice zelenjavne juhe. Dodajte sladki krompir, začimbe in preostalo juho. Naj zavre, nato zmanjšajte ogenj in pustite narahlo vreti približno 20 minut oziroma dokler se sladki krompir ne zmehča. Dodajte mandljevo maslo in narezane paradižnike. Odstavite z ognja in s paličnim mešalnikom zmešajte do želene konsistence – juho lahko zmešate do gladkega ali pa v njej pustite nekaj delcev. Prav tako lahko, če se vam zdi juha pregosta, dodate še nekaj zelenjavne juhe ali vodo. Juho postrezite vročo.

 

Vir:  http://www.care2.com/greenliving/11-creative-holiday-sweet-potato-recipes-including-chocolate-cake.html

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x