Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Jajčevci, nadevani z rižem

Jajčevci, nadevani z rižem

Sestavine:

jajčevci,
sol,
čebula,
oljčno olje,
sezonska zelenjava (koščki paradižnika, paprike, bučk, korenčka, peteršilj ...),
riž
kisla smetana
sir ali parmezan

Postopek:

Jajčevec se počez prepolovi in izdolbe. Izdolbeni polovici rahlo posolimo in postavimo v pečico na 150°C, da se pred polnjenjem nekoliko zmehčata. Maso, ki smo jo izdolbli, narežemo na manjše koščke in vse skupaj prepražimo na olivnem olju in čebuli, skupaj s poljubno sezonsko zelenjavo (koščki paradižnika, paprike, bučk, korenčka, peteršilj ...).
Vmes skuhamo riž in ga zmešamo s prepraženo zelenjavo ter zvrhano žlico kisle smetane. Maso poljubno in zmerno začinimo, nato pa napolnimo izdolbeni polovici jajčevca in ju posujemo z naribanim sirom.

Vse skupaj postavimo v pečico na 150-180°C in postrežemo, ko je sir na vrhu zlato zapečen in hrustljav.

Jajčevci čistijo kri in pospešujejo prebavo, okusni so praženi ali pa nadevani s kuhanim rižem in zelenjavo ter zapečeni v pečici.

 

recept je prispevala Uršula Zaletelj

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x