Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Jagodni cheesecake (vegansko, presno, brez glutena)

Jagodni cheesecake [vegansko, presno, brez glutena]

Sestavine

Testo:

  • 1 skodelica ajdove moke
  • ½ skodelice orehov
  • 8 medjool datljev
  • ½ žličke vaniljevega ekstrakta
  • ¼ žličke soli

 

Nadev:

  • 2 skodelici namočenih indijskih oreščkov
  • 1 skodelica kokosovega mleka
  • ¼ skodelice kokosovega olja
  • 4 datlji
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta
  • sok 1 limone
  • ¼ žličke soli

 

Jagodna glazura:

  • 2 skodelici jagod
  • 4 medjool datlje
  • sok ½ limone

 

Navodila za pripravo

  1. Orehe in ajdovo moko damo v multipraktik in pulziramo toliko časa, da dobimo moko.
  2. Dodamo datlje, vaniljo in sol ter mešamo toliko časa, da se začne masa držati skupaj.
  3. Maso razporedimo po pekaču in jo pritisnemo ob njegovo dno.
  4. V blenderju združimo vse sestavine za nadev razen kokosovega olja.
  5. Kokosovo olje stopimo in dodamo v maso, da se lepo združita.
  6. Nadev vlijemo na testo in pekač damo v zamrzovalnik za vsaj 2 uri.
  7. Datlje, jagode in limonin sok zmešamo, da dobimo gladko maso.
  8. Ko je nadev dovolj trd, pekač vzamemo iz zamrzovalnika in po njem polijemo jagodno glazuro.
  9. Okrasimo z nekaj svežimi jagodami in postrežemo.

Vir: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/strawberry-cheesecake/

Prevedla: Jana Klinkon

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x