Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Presni jabolčni štrudelj

 

 

SestavinePresni jabolčni štrudelj

Testo

  • 1 skodelica ekomandljev in/ali ekolešnikov
  • 1 skodelica ekodateljnov

Mandlje oz. lešnike po želji za nekaj ur namočimo. V mešalniku sestavine dobro zmešamo, da dobimo lepljivo maso.

Nadev

  • eno večje ekojabolko
  • pol skodelice ekorozin
  • 1 čž ekocimeta
  • sok ene ekolimone

Jabolko (seveda) naribamo ter rahlo umešamo rozine, ki jih prej lahko tudi namočimo za eno uro, cimet ter sok limone.

Priprava

Testo položimo na peki papir (s katerim si nato pomagamo pri zavijanju) in razvaljamo ali s prsti oblikujemo v nekaj milimetrov debelo pravokotno obliko. Nadev razdelimo po vsej površini, prazen pustimo le 5 cm širok rob, kjer bomo štrudelj na koncu zavili skupaj. Zavijemo in postrežemo.

Recept objavljamo v sodelovanju s portalom www.presno.si.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x