Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

JABOLČNA GALETA IN DOMAČ VANILIJEV SLADOLED

Jabolka in sladoled

Kombinacija sladka kot med.

Testo hrustljavo in okusno,

Takoj ti je vse jasno.

Jed, ki bo v trenutku izginila, tako dobra je!

Sestavine:

400 ml kokosovega mleka

2 g burbonske vanilije (lahko uporabimo tudi vanilijev sladkor, …)

100 g sladkorja

OPCIJSKO: ščep kurkume za rumeno vanilija barvo

Postopek priprave:

Kuhamo 45 minut na nizkem ognju.Nato zmrznemo čez noč. Preden postrežemo zmrznjeno maso še enkrat zmiksamo in postavimo v zmrzovalnik za nekaj minut.

TESTO ZA GALETO

Sestavine:

150 g univerzalne brezglutenske moke

50 g veganskega masla

50 g rastlinskega vanilijevega jogurta

25 g demerara sladkorja

½ čajne žličke pecilnega praška

OPCIJSKO: Ščep kurkume

Zmešamo, ohladimo v hladilniku.

FILA:

Sestavine:

1 večje jabolko (cca. 200 g)

2 čš tapiokinega škroba

Cimet, vanilija

Opcijsko: sladkor

Jabolka narežemo na rezine. Škrob in ostale sestavine dobro vmešamo v jabolčne rezine.

Priprava:

Testo raztegnemo z rokami na peki papirju. Naložimo jabolka. Robove zavihamo s pomočjo peki papirja. Dobro ohladimo in pečemo 40 minut na 180 stopinjah Celzija.

Vaš Kalček

BIO proizvodi

Iščete BIO proizvode za ta recept? Pokukajte v našo spletno trgovino!

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x