za 4-6 oseb
Priprava : 10 minut
Pečenja: 40 minut
Celotni čas priprave: 50 minut
Cvetača je manj kaloričen nadomestek za čičeriko.
Sestavine:
- 1 srednje velika glava cvetače, razdeljena na majhne cvetove
- Olivno olje (s pripomočkom za škropljenje olja po hrani)
- 1 strok česna
- 1/3 skodelice Tahini ali sezamova pasta
- 2 žlici limoninega soka
- 2 žlici olivnega olja
- sol + poper po okusu
- limonine rezine, olivno olje in peteršilj za okras
- lepinja in sveža zelenjava kot dodatek
Postopek:
- Pečico segrejte na 200 stopinj. Na dno pekača položite peki papir ali poškropite oziroma namažite z olivnim oljem.
- Na pekač postavite cvetačne cvetove. Poškropite z olivnim oljem. Cvetačni cvetovi se pečejo 40 minut . Po 20 minutah pa premešajte. Nato odstranite iz pečice in ohladite.
3. Združite cvetačo, česen, tahini, limonin sok, olivno olje, sol in poper v multipraktiku. Mešajte tako dolgo, da postane gladko. Postopoma dodajte žlice vode za želeno gostoto. - Po želji poškropite z olivnim oljem in potresi s peteršiljem. Postrezite z limoninimi rezinami, lepinjo in svežo zelenjavo.
Po tem receptu lahko pripravljen humus razdelite na štiri velike dele. Vsak del ima malo čez 200 kalorij. Za lahko kosilo dodamo humusu še lepinjo in svežo zelenjavo.
Humus iz pražene cvetače ima okus kot pravi humus zaradi česna, limone, tahinija.
Ker pa je narejen iz pečene cvetače ima bolj sladkast okus.
Vir: http://ohmyveggies.com/recipe-roasted-cauliflower-hummus/