Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Humus iz pečene cvetače

 

za 4-6 oseb

Priprava : 10 minut
Pečenja: 40 minut
Celotni čas priprave: 50 minut

Cvetača je manj kaloričen nadomestek za čičeriko.

Humus iz pecene cvetace

Sestavine:

  • 1 srednje velika glava cvetače, razdeljena na majhne cvetove
  • Olivno olje (s pripomočkom za škropljenje olja po hrani)
  • 1 strok česna
  • 1/3 skodelice Tahini  ali sezamova pasta
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol + poper po okusu
  • limonine rezine, olivno olje in peteršilj za okras
  • lepinja in sveža zelenjava kot dodatek

cveta

Postopek:

  1.     Pečico segrejte na 200 stopinj. Na dno pekača položite peki papir ali poškropite oziroma namažite z olivnim oljem.
  2.     Na pekač postavite cvetačne cvetove. Poškropite z olivnim oljem. Cvetačni cvetovi se pečejo 40 minut . Po 20 minutah pa premešajte. Nato odstranite iz pečice in ohladite.
    3. Združite cvetačo, česen, tahini, limonin sok, olivno olje, sol in poper v multipraktiku. Mešajte tako dolgo, da postane gladko. Postopoma dodajte žlice vode za želeno gostoto.
  3.     Po želji poškropite z olivnim oljem in potresi s peteršiljem. Postrezite z limoninimi rezinami, lepinjo in svežo zelenjavo.

 

Po tem receptu lahko pripravljen humus razdelite na štiri velike dele. Vsak del ima malo čez 200 kalorij. Za lahko kosilo dodamo humusu še lepinjo in svežo zelenjavo.

Humus iz pražene cvetače ima okus kot pravi humus zaradi česna, limone, tahinija.

Ker pa je narejen iz pečene cvetače ima bolj sladkast okus.

 

Vir: http://ohmyveggies.com/recipe-roasted-cauliflower-hummus/

cvet

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x