Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Hruškova pita ingver

 

Sestavine za testo:

kamutove moke 250 g

kokosove maščobe 150 g

kokosov sladkor 2 žlici

Hladna voda 3-6 žlic

Sol

Kokosovo maščobo naribamo (lahko s pomočjo multipraktika) in dodamo še vse ostale sestavine, zgnetemo v homogeno testo.

Na čisto površino posujemo moko, nanjo položimo testo, ki ga pomokamo in ga razvaljamo.

Z modelčkom za krofe izrežemo kroge in jih položimo v model za mafine.

 

Nadev:

Hruške 500 g

Ingver po želji

Narezana limonina lupina

Limonin sok 1 žlica

Kokosov sladkor 3 žlice

Cimet

Klinčki

 

Karamel preliv:

4 žlice javorjevega sirupa

4 žlice mandljevega masla

2 žlici kokosovega olja

2 žlički vanilijeve arome

Ščepec sol

Vse sestavine mešaj na malem ognju, cca 3 minutke. Ko se vse stopijo, jih ohladimo in uporabimo za sladice.
Hruške operemo, razkoščičimo in narežemo na majhne koščke.
V ponvi jih rahlo popražimo, da spustijo malo vode, dodamo vse ostale začimbe.

Testo damo v pečico in pečemo 10 min, da rahlo porjavi. Nato testo napolnimo s hruškovim nadevom.

Spečemo do konca, oz. še 10-15 min.

Ko se ''košarice'' ohladijo, jim dodamo še malo sojinega vanilijevega deserta, da povežemo vse okuse in prelijemo s karamelo in čokoladnim cekinom. Naribamo limonino lupino

 

 

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x