Sestavine za testo:
kamutove moke 250 g
kokosove maščobe 150 g
kokosov sladkor 2 žlici
Hladna voda 3-6 žlic
Sol
Kokosovo maščobo naribamo (lahko s pomočjo multipraktika) in dodamo še vse ostale sestavine, zgnetemo v homogeno testo.
Na čisto površino posujemo moko, nanjo položimo testo, ki ga pomokamo in ga razvaljamo.
Z modelčkom za krofe izrežemo kroge in jih položimo v model za mafine.
Nadev:
Hruške 500 g
Ingver po želji
Narezana limonina lupina
Limonin sok 1 žlica
Kokosov sladkor 3 žlice
Cimet
Klinčki
Karamel preliv:
4 žlice javorjevega sirupa
4 žlice mandljevega masla
2 žlici kokosovega olja
2 žlički vanilijeve arome
Ščepec sol
Vse sestavine mešaj na malem ognju, cca 3 minutke. Ko se vse stopijo, jih ohladimo in uporabimo za sladice.
Hruške operemo, razkoščičimo in narežemo na majhne koščke.
V ponvi jih rahlo popražimo, da spustijo malo vode, dodamo vse ostale začimbe.
Testo damo v pečico in pečemo 10 min, da rahlo porjavi. Nato testo napolnimo s hruškovim nadevom.
Spečemo do konca, oz. še 10-15 min.
Ko se ''košarice'' ohladijo, jim dodamo še malo sojinega vanilijevega deserta, da povežemo vse okuse in prelijemo s karamelo in čokoladnim cekinom. Naribamo limonino lupino