Sestavine:
- Kokosova smetana Soyatoo
- Čokolada Cavalier
- Mandlji Eko & Bio
- Grenki kakav Rapunzel
- Maslo Ghee
- Psylium prašek Supernutrients
- Burnonska vanilija Rapunzel
- 3 jajca
- Ščep soli
Postopek:
Priprava čokoladne tortice je preprosta.
Mandlje zmeljite ter jim dodajte ščep soli in psylium prašek. V vreli vodi zmešajte grenki kakav in vanilijo. Z mešalnikom zmešajte stopljeno maslo, jajca in sukrin. Tej zmesi dodajte kakavovo maso, kokosovo smetano in mešanico mletih mandljev. Testo prelijete v naoljen okrogel pekač in ga pecite 40 minut na 180°C.
Ko je torta pečena, jo stresite iz pekača in ohladite. Preden jo postrežete, jo okrasite s kokosovo smetano in nadrobljeno čokolado.
Presenečeni boste, kako sočna in lahka je ta torta.
Najbrž nekaj najboljšega, kar ste kdajkoli okusili (tako presenetljivo lep je bil vsaj odziv mojega dragega).
Recept objavljamo v sodelovanju z blogom loveeva.si.