Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Izdelki iz oliv Frantoio

 

Družinska tradicija za visoko kakovost
Mediteranska prehrana najvišje kakovosti

frantoio1

 "Strast, tradicija in ljubezen do naše zemlje in vseh naših proizvodov, ter nenehni razvoj",to je poslanstvo družine Mela.

Ponudba sredozemskih dobrot z ekološkim certifikatom družine Mela, iz vasice Sant Agata, v deželi Ligurija, v SZ delu Italije.

Jedi se odlikujejo s tem, da so popolnoma naravne in ne vsebujejo nikakršnih umetnih zgoščevalcev, barvil ali konzervansov. Narejene so z ljubeznijo, več kot 180 letno tradicijo in družinskim delom. So skrbno izbrane in vložene v ekstra deviško olivno olje, kar daje jedem vrhunski okus in zdravje v primerjavi z na videz podobnimi jedmi, vloženimi v slanici, sončničnim ali rafiniranim oljem.

Na pobočjih province Imperia, med peščico hiš v stari vasi, ki gleda na Ligurijsko morje, FrantoioSant' Agata d'Oneglia prideluje vrsto posebnih olivnih olj. Ta olja imajo izjemno hranilne in za zdravje blagodejne vrednosti in so izraz starodavne tradicije, ki je tipična za to okolje.

Kljub majhni, a kvalitetni proizvodnji, ki jo lahko zagotovi le družinsko podjetje, najdemo danes jedi FrantoiaSant'Agatad'Oneglia na vseh petih kontinentih, v uglednih restavracijah in trgovinah, ki ponujajo ekološke kulinarične užitke in izdelke za gourmete.

Poznamo do 600 vrst oliv. Predstavljamo vam TAGGIASCA (beri: tadžaska) olive, ki uspevajo na Ligurijski obali. Od ostalih oliv se razlikujejo predvsem po drugačnem, nenevadnem okusu, ki prepriča celo nejedce oliv. Zaradi izvrstnega okusa in omejenega področja pridelave veljajo za ene izmed bolj cenjenih oliv. Dokončen prispevek k celotni paleti okusov pa Taggiasca olivam prispeva

odlično ekstra deviško olivno olje, v katerem so vložene Taggiasca olive Frantoia di Sant Agata d'Oneglia di Mela.

Zgodba se je začela, ko smo prišli v stik z neverjetnimi, drugačnimi olivami, kot smo jih vajeni iz trgovskih polic - Taggiasca oliva (kar se izgovori kot "Tadžaska"). Omenjene olive uspevajo samo na omejenem delu Ligurijske obale v Italiji. So tako drugačne, da jih enostavno morate poskusiti. Mi smo se odločili, da bomo tako odlične jedi uživali, hkrati pa jih privoščimo tudi vsem vam.

frantoio2

Taggiasca olive razkoščičene in vložene v ekstra deviško olivno olje. Uspevajo samo na Ligurijski obali v severno zahodnem delu Italije in se  od ostalih oliv razlikujejo predvsem po drugačnem, nenevadnem okusu, ki prepriča celo nejedce oliv. Zaradi izvrstnega okusa in omejenega področja pridelave veljajo za ene izmed najbolj cenjenih oliv. Dokončen prispevek k celotni paleti okusov pa Taggiasca olivam prispeva odlično ekstra deviško olivno olje, v katerem so vložene Taggiasca olive Frantoia di Sant Agata d'Oneglia di Mela.

Taggiasca olive s koščicami v slanici.

Namaz iz Taggiasca oliv: narejen iz Taggiasca oliv, ekstra deviškega olivnega olja, balzamičnega kisa, začimb in soli. Uporaba: kot namaz na kruhu, osnova sendvičem, kuhanim testeninam ali rižu na krožniku dodamo ekstra deviško olivno olje, ter žličko namaza iz Taggiasca oliv, dodatek omakam in juham...
Pesto Ligure: bazilika, ekstra deviško olivno olje, pinjole, sir (ParmigianoReggiano), česen, vinski kis, morska sol. Uporaba: kuhanim testeninam na krožniku dodamo ekstra deviško olivno olje, žličko vode, v kateri so se kuhale testenine, ter žličko Pesta Ligure.

Na soncu sušeni paradižniki v ekstra deviškem olivnem olju: na soncu sušeni paradižniki, ekstra deviško olivno olje, začimbe, balzamični kis, sol.

Uporaba: v testeninskih in riževih solatah, na popečenem kruhu, v rižotah, skupaj s testeninami, v enolončnicah...

frantoio3

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x